VIDEO: Senzaţii tari pe două roţi în tunelul părăsit, de 800 de metri, din Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Hunedoara s-a încumetat să traverseze în viteză, pe un scuter, unul dintre cele mai vechi tuneluri săpate în munte în zona municipiului Hunedoara. Chiar şi scoasă din folosinţă, construcţia subterană, care în trecut era străbătută de locomotive cu aburi, a devenit o atracţie turistică pentru hunedoreni.

Cei aproape 800 de metri ai tunelului părăsit de la Hunedoara au fost străbătuţi cu un motoscuter de un tânăr din localitate, în aproximativ două minute. Aventurierul a postat înregistrarea cursei pe o pagină de Internet. Aceasta pentru a promova potenţialul turistic al zonei. 

GALERIE VIDEO Cum au fost puse la pământ cele mai înalte construcţii din Hunedoara

În tunelul de la Hunedoara, sentimentul de nesiguranţă este amplificat treptat de fiecare metru străbătut prin întuneric. „Izbăvirea” de senzaţiile tari vine la capătul unui drum lung şi anevoios, totuşi plăcut pentru cei care se aventurează pe vechiul traseu al mocăniţei hunedorene.  

VIDEO Export ilegal de locomotive istorice - Foşti angajaţi ai Direcţiei de cultură, cercetaţi pentru corupţie

Ultimele zile ale mocăniţei de la Hunedoara

Vechea galerie a fost săată în muntele "Căţănaş" şi face legătura între Valea Zlaştiului şi Valea Govăjdiei. 

Tunelul a fost construit de două echipe de muncitori. Fiecare echipă a început pe o săpăturile pe o parte a muntelui, astfel încât cele două formaţii s-au întâlnit la mijloc.  Construcţia tunelului a început în 1894, el fiind deschis traficului feroviar în anul 1900.

VIDEO Protest la Hunedoara: “Nu poluaţi castelul, nu distrugeţi mocăniţa, ecologizaţi zona”

În anii următori, muncitorii au lucrat la căptuşirea interioară a stabilimentului. Interiorul este căptusit pe o porţiune cu piatră spartă lipită cu beton, altă porţiune fiind acoperită cu beton şi cu cărămidă roşie. Interiorul se păstrează în stare excelentă. La fiecare 50 de metri sunt săpate refugii în perete. Refugiile erau pentru oamenii aflaţi în tunel la venirea trenului. Şinele mocăniţei care traversa tunelul au fost scoase şi casate în anul 2001.  

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite