VIDEO Marile tragedii din 2017 în imagini: scenele cumplitei avalanşe din Retezat, marfarul morţii şi accidentele din minele de cărbune

Tragediile care au îndoliat Hunedoara în 2017

Anul 2017 a adus o mulţime de tragedii în judeţul Hunedoara. Scene cutremurătoare s-au petrecut în Retezat, la minele Lupeni şi Uricani şi la fabrica de uleiuri mistuită de un incendiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima mare tragedie a anului 2017 în Hunedoara s-a petrecut pe calea ferată.

În 8 aprilie, în jurul orelor 14:30, un tren de marfă a deraiat între staţiile CFR Băniţa şi Merişor, în apropiere de Petroşani, iar doi oameni, un mecanic de locomotivă în vârstă de 66 de ani şi ajutorul său, în vârstă de 58 de ani au murit. Cei doi conduceau o garnitură cu 16 vagoane, aparţinând operatorului privat Unicom Tranzit, o societate înregistrată în Ilfov. Se deplasau dinspre Petroşani spre Simeria, iar scurt timp după ce trenul a părăsit gara Petroşani şi înainte de a intra în staţia Merişor, mecanicul trenului a anunţat defecţiuni la sistemul de frânare. A alertat impiegatul din următoarea gară, Merişor, că nu mai poate controla frânele garniturii şi că trebuie să i se facă loc pe linie. Într-o coborâre lină, cu o declivitate de 16 – 17 la mie, urmată de o curbă, trenul a deraiat. Locomotiva în care se afau cei doi mecanici a sărit de pe şine şi s-a înfipt în terasament, pe viaductul construit peste pârâul Merişor şi DN 666. Cei doi mecanici consumaseră alcool înainte de a urca la conducerea marfarului.

Avalanşa mortală

22 Aprilie – Un grup de şapte persoane, din care făceau parte şi trei minori, dar şi taţii copiilor şi două femei, cu vârste de 38 de ani şi 40 de ani, a fost surprins de o avalanşă produsă în zona Bucura – Vârful Pelegii. Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, doi alpinişti campioni, au decedat în urma avalanşei, iar ceilalţi membri ai grupului au suferit răni uşoare. Victimele, cu vârste de 12 şi 13 ani, au avut o moarte rapidă, în urma traumatismelor cranio-cerebrale suferite.

 

VIDEO: Tragediile care au îndoliat Hunedoara în 2017

 


Foto: Salvamont Hunedoara.

Accident mortal, în direct

30 Mai - Un şofer în vârstă de 20 de ani a murit într-un accident rutier petrecut în zona intersecţiei Drumului Naţional 66 cu şoseaua Hunedoara – Călan. Marius Lungu a intrat pe contrasens cu autoturismul şi a izbit frontal un camion care circula regulamentar, susţin poliţiştii. Tragedia a fost înregistrată de camera video din maşina unui şofer.

Incendiul devastator

12 Septembrie – Un incendiu mistuitor, urmat de mai multe explozii, a cuprins o fabrică de uleiuri din Orăştie. Flăcările au devastat hala de cinci niveluri, cu o suprafaţă totală de aproximativ 5.000 m² a fabricii. Sute de oameni care locuiau în zonă au fost evacuaţi. Incendiul a fost stins după aproape o zi, în urma mobilizării impresionante de forţe. Cinci oameni au fost răniţi, iar unul dintre ei, în vârstă de 24 de ani, a murit în spital, în urma arsurilor suferite.

Minele morţii

5 Octombrie – Trei mineri cu vârste între 39 şi 43 de ani au fost blocaţi de o acumulare de minereu pe o lungime de aproximativ 20 de metri, la peste 400 de metri adâncime în Mina Lupeni. Echipele de salvatori minieri au muncit ore în şir pentru aducerea la suprafaţă a celor trei victime. Iuliu Lucian Codlean (39 de ani) a murit strivit de tavanul galeriei în care muncea. Trupul său a fost scos a doua dimineaţă, din adâncurile minei, la aproape 15 ore de la momentul accidentului. Minerul Ionel Florin Suciu (44 de ani), tatăl unei fetiţe, a murit în Spitalul Floreasa, unde a fost adus cu trupul zdrobit de tavanul prăbuşit în galeria în care muncea. Al treilea ortac a fost rănit.

30 octombrie - Doi mineri au murit, iar alţi doi au fost grav răniţi, în urma unei explozii înregistrate în Mina Uricani. Victimele au suferit arsuri grave pe corp şi arsuri de căi aeriene. Tragedia a pecetluit soarta exploatării aflate în proces de închidere şi a fost al doilea accident grav de muncă petrecut în luna octombrie, după cel din Mina Lupeni.

5 Noiembrie - Trei muncitori au murit după ce au fost prinşi sub un mal de pământ, în apropiere de Peştera Bolii şi Cetatea Băniţa. Oamenii săpau un terasament la calea ferată în apropiere de Petroşani. Victimele, cu vârste  52 de ani, 58 de ani şi 45 de ani, din judeţul Bacău, au fost strivite sub bolovanii de câteva tone.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Avalanşa mortală din Retezat: salvatorii montani au preluat trupurile celor doi copii, Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi

Salvatorii montani au ajuns, duminică după-amiază, în zona în care se află trupurile celor doi copii decedaţi în urma avalanşei din Masivul Retezat.

Filmul avalanşei mortale din Retezat, în care au căzut victime alpiniştii Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi

De la primele ore ale dimineţii jandarmii montani şi salvamontiştii au pornit pe munte, spre locul unde se află cele două victime ale avalanşei, Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi. Traseul este unul anevoios, fiind un drum care durează opt ore dus-întors. Autorităţile au reconstituit filmul tragediei din Retezat.

Avalanşă mortală în Retezat: şapte oameni au fost surprinşi de căderile de zăpadă, iar doi copii au murit. Alpinista Dor Geta Popescu este printre victime

Doi copii au murit în Masivul Retezat în urma unei avalanşe produse sâmbătă după-amiază în zona Lacului Bucura. Aceştia se aflau într-un gup de şapte persoane surpinse de avalanşă. Printre victime se află şi alipinsta Dor Geta Popescu, potrivit Salvamont Hunedoara.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: