VIDEO Enduro în Ţinutul Pădurenilor. Peste 300 de rideri s-au întrecut pe vechea carieră minieră din Ghelari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traseul pe care au concurat riderii, în prima zi a competiţiei a fost spectaculos. FOTO: Daniel Guţă.
Traseul pe care au concurat riderii, în prima zi a competiţiei a fost spectaculos. FOTO: Daniel Guţă.

Peste 300 de motociclişti de enduro s-au înscris la startul uneia dintre cele mai spectaculoase competiţii organizate în judeţul Hunedoara, Enduro Panorama.

Fosta carieră minieră a localităţii Ghelari, din Ţinutul Pădurenilor, a devenit terenul de concurs al iubitorilor de enduro. Peste 300 de motociclişti au luat astăzi startul în competiţia care le oferă privitorilor un adevărat spectacol al riscului şi îndemânării pe două roţi. Riderii au avut de străbătut un traseu de 30 de kilometri, în care organizatorii au amplasat mai multe obstacole, pentru a-i pune în valoare pe cei mai buni dintre concurenţi.

„A fost destul de dificil, însă mi-a plăcut traseul tocmai din acest motiv”, a spus unul dintre participanţi, venit din Germania.

Sâmbătă, startul se va da de la ora 9, tot la Ghelari, iar motocicliştii au de străbătut 90 de kilometri prin munţii din Ţinutul Pădurenilor. „În zona localităţii Topliţa avem un punct spectaculos - o coborâre cu trecere prin apă -, iar la Hăşdău am ales o trecere prin râu cu urcare pe versant. Între Topliţa şi Florese, amatorii de extrem îi vor vedea pe cei de la profi cum se descurcă la o urcare pe piatră”, a precizat Paul Grecu unul dintre organizatorii competiţiei.

Enduro, în Ţinutul Pădurenilor

Ziua de duminică aduce la această ediţie un traseu pe 90 de kilometri, mai lung decât la precedentele ediţii. Una dintre probe va avea loc în fosta carieră de marmură de la marginea satului Alun, cel mai pustiu al Hunedoarei.   

Enduro Panorama 2014. FOTO

Vă recomandăm şi:

O poveste din Ţinutul Pădurenilor. Satul în care lăzile de zestre ascund comori             Departe de agitaţia oraşelor, sătenii din Arănieş, unul dintre cele mai mici sate ale Hunedoarei, au păstrat tradiţii vechi de secole. Deşi nu se mai adună în număr mare la sărbători şi nu mai poartă, decât cu ocazii rare, costumele pădureneşti, lăzile lor de zestre au rămas ticsite de obiecte de artă populară, comorile lor cele mai de preţ.

Satul crucilor de piatră care spun poveştile eroilor din războaiele trecute             Sătenii din Cerişor au păstrat un obicei vechi de secole. Aproape fiecare gospodărie a satului de munte din Ţinutul Pădurenilor dezvăluie, prin crucea de piatră din faţa ei, povestea unui erou care a luptat pe fronturile războaielor din trecut, pentru a-şi apăra patria.

FOTO VIDEO Povestea satului înmărmurit. Alun, ţinutul de poveste cu 80 de case pustii         În cel mai pustiu sat al judeţului Hunedoara locuiesc mai puţin de cinci oameni. Două călugăriţe au grijă de biserica de marmură, un ajutor de cioban s-a stabilit de curând într-una din casele din Alun şi câţiva bătrâni îşi împart timpul şi grijile între gospodăriile din sat şi casele din Deva şi Hunedoara. Aproape 80 de gospodării au rămas însă goale.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite