VIDEO Crucea de Flori din Hunedoara, tradiţia inedită din Duminica Floriilor

Crucea de Flori

Sărbătoarea Floriilor a adus sute hunedoreni în Parcul Tineretului. Oamenii au asistat la slujba religioasă de la Catedrala Eroilor şi au aşezat flori pe crucea întinsă din faţa bisericii, conform unei tradiţii locale ce durează de un deceniu.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Duminica Floriilor este celebrată printr-o tradiţie inedită în Hunedoara. O cruce de flori a fost amenajată în Parcul Tineretului, în faţa catedralei Eroilor.

La finalul liturghiei, localnicii au fost invitaţi să aşterne flori şi mlădiţe la Crucea de flori, aşezată în faţa bisericii. Tradiţia locală a Crucii de flori din Duminica Floriilor datează de un deceniu, în Hunedoara, fiind iniţiată de pictorul Constantin Zgâmbău.

 

 

Duminica Floriilor, sărbătoarea intrării Mântuitorului în Ierusalim, este prima zi din Săptămâna Patimilor, care ne aduce aminte de Patimile, Răstignirea şi Îngroparea Domnului.Biserica îi  invită pe credincioşi în această perioadă la rugăciune mai intensă, în fiecare seară oficiindu-se în biserici slujba Deniei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO „Perla” de pe Valea Mureşului. De ce a fost inclusă biserica din Gurasada pe lista indicativă UNESCO: „E ceva izvorât din originalitatea sufletului ţărănesc”

VIDEO „Bijuteria” istorică a Devei uitată de autorităţi. Ce soartă a avut turnul celei mai vechi biserici a românilor

Cetatea Devei va fi loc de pelerinaj. Sute de oameni îl vor omagia pe Francisc David, fondatorul Bisericii Unitariene


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: