Stadion nou la Hunedoara în locul arenei „Michael Klein”. Proiectul a fost scos la licitaţie

Stadion nou la Hunedoara în locul arenei „Michael Klein”. Proiectul a fost scos la licitaţie

Stadionul Micahel Klein. Foto: Daniel Guţă. ARHIVĂ.

Primii paşi pentru construcţia unui nou stadion în Hunedoara, în locul arenei „Michael Klein”, au fost făcuţi de Compania Naţională de Investiţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Naţională de Investiţii a scos la licitaţie publică realizarea studiului de fezabilitate şi a documentaţiilor necesare construirii Complexului Sportiv „Michael Klein” din Hunedoara, în locul actualului stadion municipal. Contractul este estimat la 523.200 de lei.

25 de ani de la moartea lui Michael Klein. Fostele staruri ale Naţionalei vor reveni pe teren, în onoarea fotbalistului

Un stadion legendar din România va fi demolat, pentru a lăsa locul unei arene construită din temelii


„Noul stadion de la Hunedoara se doreşte a fi asemănător cu Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti. Primăria municipiului Hunedoara intenţionează amenajarea unui alt teren de fotbal, înconjurată de o pistă de atletism omologată, aflată tot în incinta bazei sportive „Michael Klein”, în zona vechiului teren de zgură”, a informat Primăria Hunedoara.

Stadionul „Michael Klein”, fost Corvinul, din Hunedoara a fost construit la sfârşitul anilor ´50 şi a fost inaugurat în 2 mai 1960, la meciul dintre Corvinul Hunedoara şi CFR Arad, s-a încheiat cu victoria gazdelor, cu scorul de 1 – 0.

În vara anului 1962, pe Stadionul Corvinul, circa 30.000 de oameni – potrivit ziarelor vremii - au asistat la discursul lui Nikita Hruşciov, fostul lider al Uniunii Sovietice din anii Războiului Rece, aflat în vizită la Hunedoara. Tot aici, mii de oameni au asistat în 1982 la meciul de fotbal România – Cipru, din preliminariile Campionatului European din 1984.

Însă pentru mulţi dintre localnici, stadionul Hunedoarei a fost locul celor mai frumoase amintiri, din vremea când Corvinul se duela cu rivalele sale din capitală. În urmă cu patru decenii, din echipa creată şi condusă de Mircea Lucescu, care a promovat în Divizia A în 1980, făceau parte Klein, Gabor, Andone, Nunweiller, Lucescu, Văetuş, Petcu, Dumitrache, Rednic şi alţi fotbalişti care urmau să confirme la naţionala României şi la echipe ca Steaua şi Dinamo.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Hunedoara, stadionul va fi demolat, iar în locul lui va fi construită o nouă arenă de fotbal, cu o capacitate de circa 9.000 de spectatori.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Prăbuşirea oraşelor muncitoreşti ridicate de la zero în anii comunismului. Cum au ajuns centrele industriale apărute peste noapte adevărate „oraşe-fantomă“

Mega-proiectele secrete din comunism: canalul pentru submarine, portul militar condus de sovietici şi mina de uraniu cu 15.000 de deţinuţi politici

Secretele sovromurilor din primii ani de comunism. Cum a ajuns toată industria românească sub controlul sovieticilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările