Sentinţă în dosarul morţii tânărului Darius Şendroiu, împuşcat accidental la o vânătoare de mistreţi

Sentinţă în dosarul morţii tânărului Darius Şendroiu, împuşcat accidental la o vânătoare de mistreţi

Darius Şendroiu. FACEBOOK

La cinci ani de la tragedia petrecută în timpul unei partide de vânătoare, la care victimă a fost Darius Şendroiu, instanţa a dat o primă sentinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătoria Haţeg a decis achitarea lui Horaţiu Onescu, poliţistul trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în dosarul morţii lui Darius Şendroiu (27 de ani), împuşcat în timpul unei partide de vânătoare din Munţii Orăştiei. Soluţia pronunţată de instanţa de fond nu este definitivă, putând fi contestată prin apel.

Mistreţi folosiţi ca momeală vie pentru câinii de vânătoare ai unui tânăr. Ce s-a întâmplat cu ei VIDEO

Crima tânărului dependent de droguri. Ce pedeapsă a primit după ce şi-a măcelărit iubita cu un cuţit „Rambo”

În 2017, procurorii l-au trimis în judecată pe Horaţiu Onescu, la acea vreme şeful de post al comunei Boşorod, pentru ucidere din culpă. Membrii familiei victimei s-au constituit părţi civile şi părţi vătămate în procesul de la Judecătoria Haţeg. Darius Şendroiu a fost fiul omului de afaceri Ioan Şendroiu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din judeţ, patron al complexului de agrement Steaua Mureşului.

Tragedia de la vânătoare

Moartea lui Darius Şendroiu a avut loc în seara de vineri, 7 octombrie 2016, în timpul unei partide de vânătoare la care tânărul participa împreună cu alte opt persoane, printre care se aflau şi tatăl său, Ioan Şendroiu, şi Horaţiu Onescu, şeful de post din comuna Boşorod. A doua zi, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, oferea primele informaţii cu privire la împrejurările tragediei, petrecută în pădurile din Munţii Orăştiei, pe un fond de vânătoare privat din zona satului Alun – Boşorod.

Anchetatori au indicat faptul că tânărul a fost împuşcat accidental de un alt vânător. „Poliţia Oraşului Călan a fost sesizată cu privire la faptul că, pe fondul de vânătoare 50 Ursici (zona Alun-Boşorod) s-a produs un accident de vânătoare în urma căruia o persoană a fost grav rănită. Până la sosirea echipei medicale, victima, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Deva, a decedat”, informa IPJ Hunedoara.

Victima a fost lovită în zona gâtului, suferind o plagă împuşcată cervicală, cu leziune multiplă, vasculară. Un glonţ a intrat prin partea din faţă a corpului şi a ieşit prin spate, iar rana a fost absolut incompatibilă cu viaţa, informau medicii legişti,

„Echipele de poliţie, însoţite de procurorul criminalist, s-au deplasat la faţa locului pentru efectuarea activităţilor specifice în astfel de situaţii, din primele verificări rezultând că partida de vânătoare a fost organizată cu îndeplinirea condiţiilor legale, iar prezumtivul autor este o persoană în vârstă de 37 de ani – membru vânător şi participant la vânătoare”, informa Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara. Poliţistul se afla în timpul liber, vânătorii erau deţinători legali de arme, iar vânătoarea era autorizată ca vânătoare de mistreţi, completau cei de la IPJ. De la faţa locului au fost ridicate două tuburi de cartuşe cu glonţ, tuburi goale, precum şi armele participanţilor la vânătoare, pentru a fi expertizate.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Podul verde al Autostrăzii Lugoj - Deva. Cum a ajuns ecoductul pentru animale, la doi ani de la construcţie VIDEO

A înflorit Roua Cerului, planta carnivoră care împânzeşte misterioasa mlaştină Tăul fără fund VIDEO

Fenomenul care schimbă faţa celei mai enigmatice biserici din România, ridicată pe ruinele unui templu roman VIDEO

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările