Secţia de Urgenţe Călan îşi va suspenda activitatea. Pacienţii, îndrumaţi la Deva şi Hunedoara

Secţia de Urgenţe Călan îşi va suspenda activitatea. Pacienţii, îndrumaţi la Deva şi Hunedoara

Foto: Ilustrativă. ARHIVĂ.

Unitatea de Primiri Urgenţe din Călan îşi va suspenda activitatea, potrivit propunerilor anunţate de reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oraşul Călan nu va mai avea Unitate de Primiri Urgenţe, cel puţin pentru o perioadă, potrivit planurilor autorităţilor judeţene. Urgenţele din Călan funcţionau ca un punct de lucru al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara.

Spitalul din Hunedoara, în şantier. 7,5 milioane de euro va costa eficientizarea energetică a clădirii

Spitalul din Hunedoara primeşte două milioane de euro pentru echipamente medicale noi

Aparatură medicală modernă donată maternităţii Spitalului judeţean din Deva

Intervenţie complexă la spitalul din Deva. Au fost prelevate organele unui pacient aflat în moarte cerebrală

„Deficitul de personal, în special a medicilor specialişti în urgenţe cu care se confruntă  Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva la ora actuală crează o serie de sincope în asigurarea liniei de gardă pe timpul nopţii la punctul Unităţii de Primiri Urgenţe Călan. Totodată, activitatea Unităţii de Primiri Urgenţe Deva, către care sunt trimise majoritatea urgenţelor din judeţ, este asigurată cu personal insuficient. De luni de zile, au fost scoase la concurs mai multe posturi pentru medicii specializaţi în urgenţe, dar până la această dată nu s-a prezentat niciun doritor. Ţinând cont de contextul epidemiologic în continuă dinamică, de numărul mic al pacienţilor care se adresează Punctului de Lucru Călan, precum şi de distanţa rutieră apropiată de Spitalul Municipal ”Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, care are un compartiment de primiri urgenţe bine pus la punct, conducerea SJU Deva a înaintat forurilor superioare o serie de soluţii pentru rezolvarea situaţiei”, a informat CJ Hunedoara.

Astfel, s-a propus transformarea UPU Călan în Centru de Permanenţă deservit în principal de medici de famili ori suspendarea temporară a activităţii UPU Călan până la ocuparea posturilor vacante scoase la concurs şi transportarea de către Ambulanţa Călan a pacienţilor care reprezintă urgenţe la unităţile medicale din Hunedoara sau Deva. În prezent, UPU Călan funcţionează doar pe timpul zilei, transmit reprezentanţii CJ Hunedoara.

Nemulţumiţi de închiderea UPU Călan

Vestea că UPU Călan îşi va suspenda activitatea i-a nemulţumit pe localnici. Reprezentanţii Primăriei Călan, la rândul lor, au iniţiat o petiţie on-line în care solicită ca Urgenţele din Călan să îşi continue funcţionarea.

„Din nou, cetăţenii Călanului sunt privaţi de servicii medicale esenţiale, din nou cetăţenii Călanului sunt consideraţi neimportanţi! Şi alături de cei din Călan, din păcate, în aceeaşi situaţie sunt şi oamenii din Boşorod, Mărtineşti, Bretea, care cu toţii au fost deserviţi de Unitatea de Primiri Urgenţe din Călan! Peste 15.000 de persoane cărora li se ignoră dreptul la asistenţă medicală de urgenţă în zona lor”,  informează conducerea Primăriei Călan, în petiţie.

Oraşul Călan se află la circa 10 kilometri de Hunedoara şi la 22 de kilometri de Deva.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Performanţă medicală la spitalul din Deva. A patra prelevare de organe din acest an

Problema nerezolvată a spitalului din Deva după investiţii de 100 de milioane de lei. Ce soluţii sunt propuse

Investiţii de peste 100 de milioane de lei în Spitalul judeţean din Deva. Cum au fost cheltuite fondurile în ultimii ani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările