Restricţii impuse în mai multe localităţi hunedorene, din cauza numărului mare de infecţii cu Covid 19

Restricţii impuse în mai multe localităţi hunedorene, din cauza numărului mare de infecţii cu Covid 19

ARHIVĂ.

În mai multe localităţi din judeţul Hunedoara au fost impuse restricţii în privinţa activităţilor cu publicul în restaurante şi cafenele, din cauza numărului mare de infecţii cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Situaţia Petroşani a fost reanalizată în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Hunedoara şi s-a luat decizia ridicării măsurii de închidere a barurilor, cafenelelor şi restaurantelor din municipiu, informează Primăria Petroşani.

Ştirea iniţială:

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a decis marţi să menţină restricţiile privind desfăşurarea unor activităţi comerciale în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV 2, în ultimele 14 zile, trece peste pragul de 1,5/1.000 locuitori.

Restricţia a intrat în vigoare începând de marţi, 29 septembrie, şi se aplică pentru activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, a restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în interiorul clădirilor.

Localităţile unde se aplică prevederile hotărârii  CJSU Hunedoara sunt Petroşani, Băieşti, Câmpu lui Neag, Dâncu Mic, Fintoag, Galaţi (comuna Pui), Livadia, Mihăileni, Obârla, Pricaz, Subcetate, Toteşti.
În judeţul Hunedoara s-au înregistrat 23 de cazuri de infecţii nu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Numărul total de cazuri pozitive se apropie de 2.300, de la începutul monitorizării,  însă numărul cazurilor active este mai mic de 500.

De la începutul anului 2020, peste 150 de hunedoreni confirmaţi cu COVID 19 au decedat, cei mai mulţi având comorbidităţi (boli cronice sau afecţiuni grave).


Mai puteţi citi şi:

Noul coronavirus, situaţia la zi în judeţul Hunedoara. Câţi pacienţi cu Covid 19 au decedat

Toate cadrele medicale de la ATI Orăştie şi-au depus demisiile: „Suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”

Imagini înfiorătoare publicate de mama unei fetiţe de 5 luni, din spital: „Aşa ceva este de neconceput”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările