Probleme în Staţiunea Straja, din cauza telegondolei oprite: maşinile turiştilor au blocat calea echipajelor medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi în anii trecuţi în Staţiunea Straja au fost probleme pe drumul de acces. FOTO: ARHIVĂ.
Şi în anii trecuţi în Staţiunea Straja au fost probleme pe drumul de acces. FOTO: ARHIVĂ.

Primul weekend aglomerat în Straja a scos la iveală problemele cu care se confruntă cea mai populară staţiune turistică din judeţul Hunedoara. Din cauza numărului mare de maşini parcate pe marginea drumului, intervenţia echipajelor medicale a fost îngreunată.

Echipajele medicale care au intervenit în ajutorul celor care s-au rănit pe pârtiile din staţiunea Straja au întâmpinat probleme pe drumul de acces, din cauza şoferilor indisciplinaţi. Unii dintre turişti au parcat maşinile pe marginea şoselei, însă nu au mai lăsat suficiet spaţiu de trecere.

„În Straja sunt câteva sute de locuri de parcare, însă ne-au făcut probleme şoferii care au parcat necorespunzător. Nu au blocat drumul, însă au îngreunat accesul maşinilor SMURD, care s-au strecurat cu greu prin mulţimea de maşini”, a declarat George Resiga, şeful Salvamont Lupeni – Straja. Peste 3.000 de turişti au urcat în weekend în staţiunea din Masivul Vâlcan.

Salvamontiştii le recomandă şoferilor care ajung în Straja să îşi lase autoturismele doar în parcările special amenajate şi nu pe marginea drumului, aşa cum s-a întâmplat în weekend. Motivul principal pentru aglomeraţia produsă a fost faptul că telegondola din Straja nu a funcţionat. Telegondola urma să fie pusă în funcţiune la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit primarului Cornel Răsmeriţă, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Lupeni, ea va funcţiona începând de vineri, 19 decembrie.

Cea mai mare staţiune din judeţ

În Straja sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu (teleschi). Cinci dintre acestea beneficiază şi de instalaţii de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu. Sunt întreţinute cu ajutorul utilajelor de bătătorit zăpada, ratrac-uri, pentru a le menţine în condiţii cât mai bune de schi. De asemenea, staţiunea a fost dotată cu instalaţii de produs zăpadă artificială. Prin cele 12 pârtii de schi, staţiunea Straja însumează aproximativ 26 kilometri de domeniu schiabil. Este dotată cu o telegondolă, iar Pârtia Straja, cea mai lungă din staţiune, depăşeşte opt kilometri. Straja se află la circa 10 kilometri de municipiul Lupeni, accesul în staţiune fiind posibil pe un drum judeţean şi cu telegondola.


Vă recomandăm şi:

Zăpadă de peste 30 de centimetri în Straja. Sezon de schi deschis în staţiune

Stratul de zăpadă în Staţiunea Straja măsoară peste 30 de centimetri, potrivit reprezentanţilor Salvamont Hunedoara. Astfel, pentru prima dată în această iarnă iubitorii de schi pot folosi pârtiile din staţiune.

Telescaunul de 20 de milioane de lei din Parâng va fi inaugurat. Proiectul realizat pe credit ar putea salva staţiunea

Staţiunea Parâng din Valea Jiului a fost dotată cu un telescaun în care au fost investiţi aproape 20 de milioane de lei, în urma împrumuturilor realizate de administraţia locală din Petroşani. Telescaunul va fi dat în folosinţă în 30 noiembrie.

FOTO Straja şi Parâng au renăscut din zăpadă. Un sezon turistic aproape "la pământ" e salvat de ultimele ninsori

Sezonul turistic în cele două staţiuni montane din Valea Jiului a fost la un pas de a fi compromis, din cauza pierderilor cauzate de lipsa zăpezii, totuşi ultimele ninsori au ridicat moralul celor care muncesc în Straja şi Parâng.

FOTO Valea Jiului iese din sărăcie ajutată de turiştii de sezon

Staţiunile de schi înfiinţate în una din zonele defavorizate ale judeţului Hunedoara sunt marea speranţă a localnicilor, care în ultimele decenii au trăit aproape numai de pe urma mineritului.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite