Poliţistul „loverboy”, judecat pentru abuz în serviciu şi proxenetism, alături de un coleg

Poliţistul „loverboy”, judecat pentru abuz în serviciu şi proxenetism, alături de un coleg

Claudiu Delie / Facebook.

Doi poliţişti din judeţul Hunedoara vor fi judecaţi într-un dosar penal de proxenetism şi abuz în serviciu. Unul dintre ei este acuzat că a racolat tinere, pentru prostituţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au trimis în judecată, într-un dosar de proxenetism, doi agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

„Unul dintre cei doi poliţişti a fost cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de  proxenetism,  fals în declaraţii şi instigare la infracţiunea de  abuz în serviciu. În sarcina acestuia s-a reţinut că, în perioada 2016-2019, a determinat şi a înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe tinere majore, obţinând foloase materiale în contextul acestor activităţi”, se arată în dosarul înregistrat la Tribunalul Hunedoara.

Poliţistul, pe nume Claudiu Leontin Delie, a mai fost acuzat că în declaraţia de avere aferentă anului 2018 nu a menţionat veniturile obţinute din închirierea imobilelor deţinute de acesta.

„Mai mult, agentul de poliţie ar fi determinat un coleg de serviciu, în contextul unui control rutier, să nu şi îndeplinească atribuţiile de serviciu care presupuneau sancţionarea contravenţională a unui conducător auto şi reţinerea certificatului de înmatriculare al vehiculului. În acest context, poliţistul rutier a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de abuz în serviciu”, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

În acelaşi dosar, şi administratorul unei agenţii imobiliare a fost trimis în judecată pentru proxenetism.

În luna martie, Claudiu Delie a fost arestat preventiv în urma unei acţiuni coordonată de Direcţia Generală Anticorupţie şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. „Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara au fost delegaţi de unitatea de parchet să efectueze cercetări cu privire la suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de proxenetism de către un agent de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Deva. Din cercetări s-a stabilit că acesta, beneficiind de sprijinul unei persoane fără calitate specială şi utilizând metoda “loverboy” a racolat mai multe tinere pe care, ulterior, le-a determinat să se prostitueze. Totodată, în luna decembrie 2019, agentul de poliţie a intervenit pe lângă un coleg poliţist din cadrul unui post de poliţie din judeţ în sensul ca acesta să nu aplice o sancţiune contravenţională unui cunoscut depistat încălcând reglementări rutiere”, informa DGA.


Mai puteţi citi şi:

Dascălul care şi-a umilit colegii, anchetat penal. Acuzaţii uluitoare: „Îmi dă în gură de-mi strâng dinţii de pe jos”

Noaptea de coşmar a femeii ademenite de un recidivist în motel. Partidă de amor eşuată într-o baie de sânge

Traian Berbeceanu, mesaj ironic pentru Biserica Ortodoxă: „Sfânta împărtăşanie cu linguriţe de unică folosinţă”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: