Ninsori abundente în Retezat şi Parâng. Zăpada a ajuns la jumătate de metru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele nopţi a nins în zonele alpine din Masivele Retezat şi Parâng. Salvamontiştii le recomandă turiştilor să evite să se aventureze pe traseele montane, din cauza vremii nefavorabile şi a riscurilor de producere a unor avalanşe.

Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara recomandă turiştilor care se află la munte să nu se aventureze pe trasee din cauza vremii nefavorabile.

„În masivele Retezat şi Parâng ninge de două zile, iar grosimea stratului nou de zăpadă a ajuns la 40-50 de centimetri. Acesta se adaugă peste zăpada deja existentă. În zonele de creastă vântul bate cu putere, e ceaţă, ninge, iar vizibilitatea este scăzută. Vremea nu este potrivită pentru schiul de tură sau pentru efectuarea unor trasee”, a informat Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

Potrivit salvamontiştilor hunedoreni, dacă va mai ninge şi în zilele următoare, nu este exclus pericolul de producere a unor avalanşe pe văile abrupte.


Vă recomandăm şi:

Defrişări nemiloase în Parcul Naţional Retezat. Primele hectare de pădure cad ca spicele în faţa tăietorilor de lemne

O suprafaţă de 35 de hectare din Parcul Naţional Retezat, aflată în proprietatea Primăriei Sălaşu de Sus, va fi defrişată treptat, potrivit informaţiilor oferite de Direcţia Silvică Hunedoara. Tăierile de pădure în Parcul Naţional Retezat au demarat în acest an, fiind vizate, iniţial patru hectare, pentru care a fost emisă autorizaţia de exploatare.

Cele mai frumoase trasee montane din Hunedoara: locurile de vis din Retezat şi ţinutul cetăţilor dacice

Hunedoara oferă călătorilor pasionaţi de excursiile pe munte un număr impresionant de atracţii turistice. Cele mai frumoase trasee montane din România pot fi străbătute în Parcul Naţional Retezat, în Munţii Orăştiei unde se află cetăţile dacice, în Masivele Parâng şi Vâlcan.

Secretele construcţiei Barajului Gura Apelor, din Retezat. Mii de mineri au săpat 11 ani în munte pentru a salva ţara de la cel mai mare dezastru din istorie

Barajul Gura Apelor din Masivul Retezat a fost construit în anii 1970 – 1980, fiind la acea vreme unul dintre cele mai mari din Europa. Dacă lacul de acumulare nu ar fi existat, potrivit specialiştilor, efectele celei mai puternice viituri petrecute în Retezat, soldată cu moartea a 14 oameni, ar fi fost inimaginabil mai dezastruoase.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite