“Maimuțele” au îngropat malurile Lacului Cinciș în gunoaie, iar primăria refuză să mai curețe zona

“Maimuțele” au îngropat malurile Lacului Cinciș în gunoaie, iar primăria refuză să mai curețe zona

Lacul Cinciș este acoperit de gunoaie. Foto: D.Guță

Cea mai importantă zonă de agrement din imediata apropiere a municipiului Hunedoara, Lacul Cinciș, este transformată treptat într-o imensă groapă de gunoi. Conducerea Primăriei Teliucu Inferior, în administrarea căreia se află zona de agrement, refuză să mai igienizeze malurile lacului, dând vina pe “maimuțele” care au invadat stabilimentul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deșeurile aruncate de turiști ocupă hectare întregi din malurile Lacului Cinciș, fără ca nimeni să se îngrijească de strângerea lor.

FOTOGALERIE: Supravieţuiesc izolaţi de civilizaţie, în vechile cantoane ale mocăniţei

EXCLUSIV: Imagini de colecţie cu mahalalele municipiului Hunedoara, oraşul coloniilor muncitoreşti din primii ani ai comunismului

Turism reinventat în Hunedoara cu mocăniţe vechi de aproape un secol, din Austria

Cele câteva pubele amplasate pe marinea drumului care leagă zona de agrement de municipiul Hunedoara sunt prea departe pentru pretențiile turiștilor care coboară aproximativ 100 de metri la apă și, în același timp, insuficiente pentru a face față cantității de gunoi menajer împrăștiat de amatorii de grătare. “Am fost și în urmă cu trei săptămâni aici și am găsit, ca și acum, aceleași gunoaie. Nimănui nu pare să îi mai pese de acest lac”, spune, supărată, Emilia Rahoveanu, de 23 de ani.

Nu vor să strângă deșeurile
Reprezentanții Primăriei Teliucu Inferior, responsabili de curățirea zonei de agrement au fost somați în nenumărate rânduri să rezolve situația gunoaielor de pe malurile Lacului Cinciș.

Primarul Daniel Pupeză dă vina pe “maimuțe”. “Noi nu mai strângem gunoaiele de pe malurile lacului. Acele maimuțe care vin la baie și își aruncă gunoaiele, pamperșii, tampoanele pe mal trebuie să învețe să trăiască într-o lume civilizată. La drum au fost amplasate euro-containere, dar maimuțoilor le este lene să facă pași până la ele”, declară primarul Teliucului Inferior. Grigorie Burjan, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Hunedoara a anunțat că, dacă situația nu se va remedia în perioada următoare, primăria din comuna hunedoreană riscă amenzi de 35.000 de lei.

În urmă cu trei luni, și administrațiile locale din Pui și Hunedoara au fost sancționate  de SGA, pentru poluarea din zona unor pârâuri de pe raza localităților. Amenda primită de Primăria Hunedoara a fost transformată în avertisment, în urma contestației depusă în instanță. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările