Hunedoara a intrat în „Scenariul Roşu”. Câte cazuri de COVID 19 sunt în cel mai afectat municipiu

Hunedoara a intrat în „Scenariul Roşu”. Câte cazuri de COVID 19 sunt în cel mai afectat municipiu

Spitalul de Boli Infecţioase din Hunedoara, aglomerat cu pacienţi COVID 19. ADEVĂRUL

Hunedoara este primul municipiu din judeţ intrat în Scenariul Roşu al îmbolnăvirilor cu Covid 19. Vor fi mai multe restricţii pentru localnici.

Municipiul Hunedoara a intrat în „Scenariul Roşu” al incidenţei îmbolnăvirilor cu COVID 19.

Deva şi Hunedoara, „lovite” de COVID 19. Mai mulţi copii sunt în spital, infectaţi cu noul coronavirus

Medicul Lidia Dobrei a murit. Mesajul emoţionant al doctoriţei, din spital, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

Un centru de testare COVID 19 din Deva a fost închis în urma unui control al DSP Hunedoara

Vineri, potrivit informării transmise de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, aici au fost înregistrate 236 de cazuri (calculate pentru ultimele 14 zile) , iar rata infecţiilor cu Sars-Cov-2 fiind de 3,35 la mia de locuitori. Şi comunele Veţel şi Râu de Mori, fiecare cu 11 cazuri de Covid 19, se află în „Scenariul Roşu”.

Sunt impuse restricţii în localităţile unde incidenţa Covid 19 depăşeşte 3 cazuri la mie. Printre acestea sunt reducerea la 50 la sută a numărului de persoane care pot intra în incinta localurilor şi sălilor de spectacole, faţă de capacitatea de primire a acestora, şi obligativitatea lor de a prezenta certificatul verde, respectiv dovada vaccinării.

În judeţele şi localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de trei la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mie, noile norme prevăd că activităţile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane: vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare; care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore; care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte, vineri, pentru a stabili ce măsuri vor fi aplicate şi de când în privinţa situaţiei generate de pandemia Covid 19.

Deva înregistrează 163 de cazuri de Covid 19, în ultimele două săptămâni, rata îmbolnăvirilor în reşedinţa de judeţ fiind de 2,39 cazuri la mia de locuitori. În judeţul Hunedoara, incidenţa noului coronavirus este de 1,54 cazuri la mia de locuitori.

Mai puteţi citi şi:

Cel mai vârstnic hunedorean vaccinat împotriva Covid-19 are 101 ani. A primit vaccinul acasă

Vaccinare anti-Covid 19 cu picioarele în apă. Imagini cu centrul Drive Thru din Deva, după inundaţii

Doliu în presă. A murit jurnalistul Mircea Lepădatu, în urma complicaţiilor cauzate de virusul Sars-CoV-2
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările