Grădină urbană, parc dendrologic şi lac peste ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara VIDEO

Grădină urbană, parc dendrologic şi lac peste ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara VIDEO

Zona în care este propusă înfiinţarea noii grădini urbane. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

O grădină urbană este proiectată pe aproape nouă hectare din terenurile folosite în trecut de combinatul siderurgic din Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Hunedoara, primăria a scos la licitaţie publică realizarea studiului de fezabilitate şi a planului urbanistic zonal pentru înfiinţarea unei grădini urbane, care va ocupa aproape nouă hectare de pe vechea platformă siderurgică a municipiului. Serviciile de proiectare sunt estimate la 317.000 lei.

GALERIE FOTO DE PE VECHEA PLATFORMĂ INDUSTRIALĂ

VIDEO CU RUINELE COMBINATULUI

Grădina urbană „Corvinia” va fi amenajată pe terenurile degradate din vecinătatea Castelului Corvinilor şi a Parcului de afaceri, aflate într-o depresiune de pe malul stâng al Cernei.

Secretele militare ale combinatului din Hunedoara, dezvăluite de CIA: buncărele care puteau rezista bombelor atomice

Barajul uitat de pe râul Cerna. Povestea vechii uzine de apă a combinatului din Hunedoara VIDEO

Zona interzisă din Hunedoara. Tărâmul uitat, împânzit cu ruine siderurgice şi deşeuri periculoase VIDEO

Autorităţile locale propun în tema de proiectare a noii zone de agrement înfiinţarea unui parc dendrologic, a unor puncte de belvedere (pe stâncă, pod, turn de observaţie cu vedere către grădină şi către Castelul Corvinilor), zone de picnic, crearea unui luciu de apă, realizarea unor fântâni arteziene, zone de evenimente, trasee pietonale şi de bicicletă, alee de acces către Castelul Corvinilor, iluminat ambiental.


Aşa arăta zona din combinat în 1972. Sursa: Arhivă / Agerpres

„Amplasamentul propus se află în proximitatea Castelului Corvinilor, ceea ce accentuează nevoia de renovare, punere în valoare la standarde de calitate ridicate a acestuia, deoarece terenul, în stadiul existent, aduce prejudicii imaginii oraşului, intens tranzitat de turiştii care vizitează zona”, se arată în documentaţia proiectului.

Rămăşiţele combinatului, vara. VIDEO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL


Investiţia ar urma să fie asigurată cu fonduri accesate prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, arătau reprezentanţii Primăriei Hunedoara.

 


Video: Locul unde este propusă înfiinţarea grădinii urbane.


În apropiere se află terenurile parcului de afaceri amenajat în urma ecologizării a 20 de hectare din vechea platformă siderurgică a Hunedoarei. Alte peste 100 de hectare ocupate în mare parte de rămăşiţele fostului combinat au rămas neecologizate.

 


Rămăşiţe ale combinatului, zona neecologizată. ADEVĂRUL:
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Secretele labirintului subteran din centrul Hunedoarei. Locul interzis din spatele uşilor blindate

Descoperire uimitoare lângă o fostă bază militară antiaeriană. Rachetă prăbuşită, rămasă îngropată VIDEO

Secretele bazei militare interzise din munţii Hunedoarei - scutul antiaerian care apăra ţara de americani cu rachete sovietice în Războiul Rece 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările