FOTO VIDEO Piaţa Arras din Deva a fost modernizată pe fonduri de la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de modernizare a Pieţei Arras din municipiul Deva au fost finalizate, iar miercuri a avut loc inaugurarea noului spaţiu urban. Proiectul a demarat în urmă cu jumătate de an, fiind realizat prin fonduri de la Uniunea Europeană.

Noua Piaţă Arras din Deva a fost inaugurată miercuri, în prezenţa câtorva sute de hunedoreni. Lucrările de modernizare a spaţiului urban, recunoscut prin statuia gimnastelor, au fost finalizate după şase luni de la demararea proiectului.

Modernizarea pieţei s-a făcut pe o suprafaţă de 3.550 metri pătraţi şi a cuprins refacerea aleilor pietonale, extinderea zonelor verzi, modernizarea piaţetei şi a construirea a două fântâni ornamentale. Piaţa Arras este dotată cu mobilier nou, cu un infochioşc, un sistem de irigare a spaţiilor verzi.

Valoarea totală a proiectului a fost de aproape 6,5 milioane lei (1,46 milioane euro), dintre care aproximativ 6,3 milioane lei (1,42 milioane euro) a reprezintat finanţarea nerambursabilă, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013.

Piaţa Arras din Deva


Vă recomandăm şi:

Cetatea Devei, fortul necucerit al Transilvaniei. Zece lucruri mai puţin ştiute despre fortăreaţa ridicată pe un con vulcanic

Timp de mai multe secole, Cetatea Devei a fost una dintre aşezările militare strategice ale Transilvaniei. Fortăreaţa ridicată pe un deal al munţilor Poiana Ruscăi datează din secolul al XIII-lea, iar în istoria ei a fost considerată unul din locurile de necucerit.

Oraşele noastre, acum patru secole, văzute de un turc: cum erau prostituatele din Iaşi şi de ce bucureştenii purtau cruci de aur

Oraşele româneşti erau aşezate în ţinuturi bogate, locuite de oameni harnici şi milostivi şi femei frumoase. Astfel erau descrise, în secolul al XVII-lea, cele mai multe dintre aşezările de pe teritoriul României, vizitate de istoricul turc Evliya Celebi.

Transilvania din urmă cu două secole: „Rar am văzut un român fără un ciomag ca lumea în mână şi fără cuţite la brâu”

Una dintre cele mai detaliate descrieri ale comunităţilor din Transilvania, de la începutul secolului XIX, a fost realizată de topograful austriac Joseph Adalbert Krickel. Călătorul din Viena a ajuns în zona Hunedoarei în anul 1828 şi-a arătat uimit de frumuseţile şi bogăţia naturală a acesteia, dar sărăcia localnicilor l-a înduioşat.

Ce îi aşteaptă pe hunedoreni în 2015. Proiectele care schimbă soarta judeţului

Anul 2015 este termenul limită al proiectelor finanţate de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Administraţiile locale sunt nevoite să se grăbească în derularea proiectelor pe fonduri de la UE, pentru a mai putea beneficia de finanţare externă. Autorităţile din Deva şi Hunedoara, dar şi Consiliul Judeţean, au planuri mari de investiţii, pentru 2015.

Cetatea Devei, restaurată cu întârziere. Va intra în circuitul turistic de anul viitor

Lucările de restaurare a cetăţii medievale a Devei, reluate recent, vor fi finalizate cu o întârziere de aproape şase luni, în decembrie, au precizat reprezentanţii Primăriei Deva. Administraţia locală intenţionează ca după finalizarea proiectului de reabilitare a două dintre cele trei incinte ale sitului istoric să depună un nou proiect pentru cetate.

Cele şase proiecte pentru modernizarea Devei vor fi depuse la ADR Vest

Consilierii locali din Deva au aprobat astăzi ultimele modificări la proiectele pe care administraţia locală le va propune Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, pentru a primi finanţări europene prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Valoarea celor şase investiţii este estimată la şapte milioane de euro.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite