FOTO „Minunea” din pădurea Haţegului. Puiul de zimbru Romică este mândria  rezervaţiei Slivuţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTOGRAFII: Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva / Facebook.
FOTOGRAFII: Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva / Facebook.

Un pui de zimbru a fost adus pe lume la Rezervaţia de zimbri Haţeg – Slivuţ. Romică a împlinit zece zile şi este mândria ariei protejate.

Un pui de zimbru a fost adus pe lume la Rezervaţia de zimbri Haţeg – Slivuţ. Romică a împlinit zece zile şi este mândria ariei protejate.

GALERIE FOTO

„Faceţi cunoştinţă cu Romică, cel mai drăgălaş puiuţ din rezervaţia de zimbri de la Haţeg. Romsilva - Directia Silvica Hunedoara, prin Ocolul Silvic Haţeg, detine custodia acestei rezervatii naturale. Romică a împlinit azi 10 zile şi poate fi văzut în rezervaţia de zimbri Haţeg-Slivuţ, acolo unde este îngrijit cu multă dragoste de mama lui – Spider Woman şi este protejat de toţi membrii turmei”, a informat Romsilva, care a publicat câteva imagini cu noul membru al rezervaţiei de zimbri a Haţegului.



Rezervaţia de Zimbri de la Haţeg a fost fondată în anul 1958, când doi zimbri numiţi Podarec şi Polonka au fost aduşi în România din Polonia. Rezervaţia din pădurea Slivuţ este printre puţinele locuri din Europa unde trăieşte zimbrul (Bison bonasus). Ea se întinde pe o suprafaţă de 50 de hectare, acoperite cu păduri de carpeni, stejari şi brazi. În prezent, mai sunt aproximativ trei mii de exemplare de zimbri în toată lumea.

zimbri foto romsilva



Zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge şi la 920 de kilograme, cu un minim de greutate înregistrat de 440 kg. Femelele sunt mai mici, între 320 şi 640 kg. Părul gri-maroniu, mai mare în partea din faţă a corpului. Ca şi la alte ierbivore, hrănirea ocupă între 50 şi 80% din zi. Zimbrul a fost reintrodus acum şase decenii în fauna ţării de silvicultorii români la peste două sute de ani de la dispariţia sa din fauna României, iar în timp au fost create mai multe nuclee de zimbri în România.  Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucşani, Haţeg şi Vânători Neamţ cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

zimbri foto romsilva
zimbri foto romsilva

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ţinuturile tot mai sălbatice ale României. Ce s-a întâmplat cu zimbrii din Germania eliberaţi în Munţii Poiana Ruscă

VIDEO Povestea familiei de zimbri care atrage toate privirile oaspeţilor grădinii zoologice. Ce soartă va avea puiul lor

VIDEO Scene uimitoare într-un sat: un zimbru venit din sălbăticie a fost adoptat de oameni: „Zimbruţul, sunt aici la doi metri de el şi nu are nicio treabă”

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite