Drumul judeţean Hunedoara - Călan va fi modernizat cu fonduri UE. Ultimele detalii ale investiţiei

Drumul judeţean Hunedoara - Călan va fi modernizat cu fonduri UE. Ultimele detalii ale investiţiei

Drumul Hunedoara - Călan. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat cheltuielile necesare realizării investiţiei în modernizarea şoselei Hunedoara – Călan, pe fonduri de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şoseaua Hunedoara - Călan (DJ 687) va fi modernizată printr-un proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile, în valoare de 36,39 de milioane de lei.

Consiliul Judeţean Hunedoara va contribui la realizarea acestui proiect cu 3,8 milioane lei, sumă care va acoperi cheltuielile neeligibile ale proiectului şi cota de cofinanţare de 2 la sută ce revine administraţiei judeţene. Luni, Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat cheltuielile legate de proiect şi Acordul de parteneriat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 – Imbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, pentru realizarea acestuia. Proiectul va trebui depus spre finanţare până în data de 6 iulie 2017, potrivit celei mai recente informări a Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest.

Drumul în lungime de nouă kilometri va fi lărgit la şase metri cu două acostamente de câte un metru, iar reabilitarea sa va duce la creşterea siguranţei rutiere, a fluidizării traficului şi a vitezei medie de deplasare pe tronsonul Hunedoara – Călan. De asemenea, proiectul include construirea unor rigole de scurgere pentru apele pluviale şi o bandă de urcare pentru maşinile grele, pe o lungime de 1,2 kilometri. În ultimii ani, pe Drumul Judeţean 687 s-au petrecut mai multe accidente mortale, iar starea de degradare a şoselei de care şoferii nu au ţinut cont a contribuit la gravitatea acestora.

Durata de realizare a proiectului va fi, potrivit Consiliului Judeţean Hunedoara, de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere al lucrării.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Autostrada Lugoj – Deva: peste 500 de muncitori au fost mobilizaţi pe Lotul IV, pentru a creşte ritmul lucrărilor

Peste 500 de muncitori au fost mobilizaţi în ultimele zile pe şantierul Lotului IV din viitoarea Autostradă Lugoj – Deva, pentru ca lucrările să se desfăşoare într-un ritm alert, potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.

 

Blestemul autostrăzii: un muncitor a murit pe şantierul Deva - Lugoj, în apropierea fostului cimitir strămutat

Un angajat al firmei care desfăşoară lucrările de construcţie a Lotului patru din autostrada Deva - Lugoj a murit astăzi, după ce a fost lovit de trăznet. Tragedia s-a petrecut în Bacea, la câţiva kilometri de zona cimitirului strămutat din calea autostrăzii, despre care unii localnici susţin că ar fi blestemată.

VIDEO Autostrada Lugoj – Deva, filmată din avion: cât au avansat lucrările pe cele trei loturi aflate în şantier

Lucrările pe cele trei trosnoane în şantier  ale autostrăzii Lugoj – Deva au avansat cu greutate. Cu un an înainte de termenul final al proiectului, pe niciunul dintre cele trei loturi constructorii nu au ajuns la 30 la sută în stadiul de execuţie. Imaginile aeriene realizate în urmă cu câteva zile, prezintă stadiul lucrărilor la viitoarea autostradă din vestul ţării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările