Constructorii se întorc pe şantierul noii şosele din Parâng. Lucrări urgentate la drumul din munţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: CJ Hunedoara.
FOTO: CJ Hunedoara.

Lucrările de modernizare a Drumului judeţean 709 F, din staţiunea montană Parâng, vor fi reluate în următoarele zile.

De la începutul săptămânii viitoare, constructorii se vor întoarce pe şantierul Drumului Judeţean 709 F din staţiunea Parâng, pentru a continua lucrările de modernizare, suspendate pe durata iernii, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara. Investiţia ar putea fi finalizată în vara acestui an, cu câteva luni înainte de luna octombrie 2020, termenul stabilit iniţial pentru finalizarea investiţiei.

„Proiectul de modernizare a DJ 709F spre masivul Parâng, pe tronsonul cuprins între km 6+600 -km 10+352 este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2), finanţare obţinută de CJ Hunedoara, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Odată cu finalizarea investiţiei, oaspeţii staţiunii montane Parâng vor avea la dispoziţie o şosea modernă, de patru kilometri, care urcă până la peste 1.600 de metri atitudine

Lucrările au început în toamna anului 2018 şi vor fi finalizate în 2020. Drumul Judeţean 709 F din Masivul Parâng va facilita accesul turiştilor cu autoturismul în zona alpină a staţiunii montane. Lăţimea părţii carosabile va fi de patru metri, iar proiectul mai prevede consstrucţia a 4,5 kilometri de rigole betonate, 23 de podeţe, 2,2 kilometri de ziduri de sprijin din beton şi ciment şi 2,5 kilometri de parapete de siguranţă. Proiectul de modernizare a DJ 709F spre masivul Parâng, pe tronsonul cuprins între km 6+600 -km 10+352 este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2), finanţare obţinută de CJ Hunedoara, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei.

Masivul Parâng este principala atracţie turistică a amatorilor de excursii care ajung în Valea Jiului. Cele nouă pârtii din domeniul schiabil însumează peste opt kilometri, cea mai lungă dintre ele fiind Pârtia B, de 3,2 kilometri. Munţii Parâng sunt traversaţi de cea mai înaltă şosea din România, Transalpina, care ajunge la altitudinea de peste 2.000 de metri. În masiv sunt un număr mare de lacuri glaciare, cele mai cunoscute fiind Mija, Călcescu, Roşiile şi Iezerul Îngheţat. Cel mai înalt vârf al masivului, Parângul Mare, are 2.519 metri. Peştera Muierilor, de pe valea Râului Galbena, şi Peştera Polovragi, de pe valea râului Olteţ, completează numărul atracţiilor turistice din zonă, alături de staţiunea Parâng.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Şoseaua nervilor pentru mii de şoferi, alternativa „autostrăzii - muzeu“. Cum arată cel mai circulat drum din vest

VIDEO Noua şosea construită în Ţinutul Pădurenilor, scurtătura prin munţi între două destinaţii de poveste

VIDEO Drumul spre Poiana Pelegii a fost deschis. Turiştii pot ajunge în locul de vis din Parcul Naţional Retezat

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite