Clădirea Muzeului Aurului din Brad a revenit în patrimoniul Companiei Minvest Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcția care a adăpostit până în urmă cu doi ani singurul muzeu al aurului din România a reintrat în patrimoniul vechiului proprietar, Compania Minvest Deva, după ce o firmă de lichidatori judiciari a vândut-o la prețul de 120.000 de lei, în rate și pe ascuns unei organizații neguvernamentale.

După doi ani în care Primăria municipiului Brad și Compania Minvest Deva s-au judecat cu lichidatorul judiciar SCP IT Management Advisors SPRL, acuzat că a vândut ilegal clădirea Muzeului Aurului din Brad, Centrului Ortodox Filocalia cu suma de 120.000 de lei, lichidatorul a renunțat la proces, iar construcția a revenit în patrimoniul Minvest.

Aurarii condamnaţi de Tribunalul Hunedoara au fost chemaţi la audierile Curţii de Apel

Cinci traficanţi de comori dacice sunt cercetaţi pentru valorificarea ilegală a unor tezaure în valoare de peste patru milioane de euro

Judeţul în care se face trafic cu orice, de la brăţări din aur la locomotive cu abur

“Lichidatorul a renunţat la procedura de vânzare, iar acest lucru a fost certificat de judecătorul sindic de la Tribunalul Hunedoara. Revenirea Muzeului Aurului în proprietatea Companiei Minvest ne-a determinat să semnăm autorizaţiile pentru continuarea lucrărilor de reabilitare ale clădirii, întrerupte în urmă cu doi ani. Lucrările vor include finalizarea reparaţiilor la interior, dotări cu vitrine, asigurarea sistemelor de alarmă şi clasarea exponatelor”, a declarat primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, citat de Agerpress.

Muzeul a adăpostit peste 1.000 de eșantioane de cristale și minerale, de o valoare imensă. Unele dintre piesele de aur au o vechime de 5.000 de ani. Exponatele se află în prezent în trezoreria statului și vor reveni la muzeu o dată cu redeschiderea acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite