Centrul municipiului dotat cu iluminat ecologic. 36 de stâlpi au fost montaţi, iar alţi 50 vor fi amplasaţi pe bulevard

Centrul municipiului dotat cu iluminat ecologic. 36 de stâlpi au fost montaţi, iar alţi 50 vor fi amplasaţi pe bulevard

Iluminat ecologic. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Primii 36 de stâlpi cu iluminat ecologic au fost amplasaţi în zona centrală a municipiului Hunedoara, pe Strada George Enescu şi Aleea Topitorului. În următoarea perioadă un alt bulevard va avea astfel de instalaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bulevardul Corvin din centrul municipiului Hunedoara va fi dotat cu 50 de stâlpi de iluminat ecologic, care vor înlocui vechile instalaţii de pe trotuarele acestuia, informează Primăria Hunedoara. Pe alte două artere din centrul Hunedoarei, Strada George Enescu şi Aleea Topitorului, au fost montaţi până în prezent 36 de stâlpi de iluminat ecologic.

Peste 25.000 de euro au costat instalaţiile de pe Aleea Topitorului, în timp ce costurile celor de pe Strada George Enescu sunt incluse în proiectul viitorului centru pietonal, deocamdată nefiind precizate de administraţia locală.

Centrul pietonal

Piaţa Casei de cultură şi Bulevardul Corvin au fost inclusă într-un proiect de amenajare a unei esplanade şi a unui centru pietonal. Pe bulevardul care va fi închis traficului rutier, vor fi construite două fântâni arteziene, iar noua arteră pietonală va fi dotată cu mobilier urban şi iluminat ambiental.

Piaţa Casei de cultură va modernizată din fonduri de la bugetul local, iar în centrul ei va fi construită o fântână arteziană muzicală, cu jocuri de lumini. Investiţia în modernizarea Pieţei Casei de Cultură din Hunedoara a fost estimată la 1,3 milioane de lei, de reprezentanţii primăriei, iar costurile construirii celor trei fântâni arteziene de pe Bulevardul Corvin au fost estimate la 4,8 milioane de lei pentru fântâna muzicală, de 188.000 de lei pentru fântâna mijlocie şi de 144.000 de lei pentru fântâna mică.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Super-afaceri la Castelul Corvinilor: parc de aventură, hotel şi restaurant de lux lângă cetatea cu sute de mii de turişti

Un parc de aventură întins pe cinci hectare este construit în imediata vecinătate a Castelului Corvinilor. Investiţia se adaugă altor afaceri dezvoltate în prezent în zonă, un restaurant şi un hotel de lux, dar şi alte investiţii mai mici, bazate pe numărul de vizitatori al monumentului: peste 100.000 numai în acest an.

Soarta centrului pietonal se schimbă: lucrările vor fi grăbite, iar zona va fi dotată cu internet gratuit

Noua promenadă din Hunedoara va fi avea internet gratuit şi va fi dotată cu un sistem video de supraveghere, anunţă conducerea primăriei. Lucrările în zona viitorului centru pietonal ar putea fi realizate în acest an.

VIDEO Dezastrul de lângă Castelul Corvinilor. Un deşert poluat, cu ruine industriale, se întinde pe 100 de hectare

Peste 100 de hectare de terenuri ocupate în trecut de ruinele fostelor uzine siderurgice din Hunedoara se întind din imediata vecinătate a Castelului Corvinilor până la celălalt capăt al municipiului Hunedoara. Peisajul dezolant întâmpină miile de turişti care vizitează monumentul istoric. În ultimii ani, doar pădurile şi tufele crescute peste dărâmături au schimbat înfăţişarea „deşertului” din Hunedoara.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările