Avertisment pentru turiştii din Sarmizegetusa Regia. Drumul spre cetatea dacică a fost îngropat în nămeţi, iar circulaţia este dificilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoseaua spre Sarmizegetusa Regia. FOTO: Administraţia Sarmizegetusa Regia / Facebook.
Şoseaua spre Sarmizegetusa Regia. FOTO: Administraţia Sarmizegetusa Regia / Facebook.

Ninsori abundente s-au înregistrat în cursul nopţii de miercuri, în Munţii Orăştiei, iar accesul spre Sarmizegetusa Regia este dificil, avertizeză Administraţia monumentului UNESCO.

Şoseaua spre Sarmizegetusa Regia a ajuns sub nămeţi. A„tenţionăm toţi turiştii care urmează să viziteze Sarmizegetusa Regia în perioada următoare să ţină cont de faptul că accesul spre monument pe DJ705A este îngreunat de căderea masivă a zăpezii. Pentru prevenirea unor evenimente neplăcute ce pun în pericol siguranţa circulaţiei, recomandăm echiparea maşinii cu cauciucuri de iarnă, lanţuri şi cu echipament specific de intervenţie în cazul unor evenimente nedorite. De asemenea accesul cu autocare este greu spre imposibil”, a informat Administraţia monumentului UNESCO.

Sarmizegetusa Regia datează de peste două milenii, iar ruinele ei se află în Munţii Orăştiei, la poalele Vârfului Godeanu, supranumit „muntele sfânt al dacilor“.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Filmul secret care dezvăluie cum a fost găsită matriţa din Sarmizegetusa Regia. „Am cerut recompensa, aflând că valorează cât trei brăţări dacice”

Andreea Ciuciu, tânăra care a participat la descoperirea matriţei antice din Sarmizegetusa Regia, un artefact considerat unic în lume, a fost interogată, marţi, la Tribunalul Hunedoara, după ce a solicitat în instanţă despăgubiri de 500.000 de lei pentru participarea la găsirea artefactului. După aproape patru ani au apărut şi primele imagini video din ziua de 23 iunie 2013.

Iulian Ceia, „creierul” grupărilor de traficanţi ai comorilor dacice, a fost prins în trafic. Povestea controversatului interlop, urmărit internaţional din 2014

Iulian Ceia, considerat de anchetatori „creierul” unor grupări infracţionale specializate în traficul de comori dacice furate din Munţii Orăştiei, a fost găsit de autorităţi, după trei ani de la darea sa în urmărire internaţională. Direcţia Generală a Poliţiei Bucureşti a confirmat că Iulian Ceia a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Poliţistul Florin Marc, găsit nevinovat. Procurorii au clasat dosarul în care şeful de post a fost acuzat că a luat mită de la căutătorii de comori antice

Poliţistul Florin Marc, fostul şef al postului de poliţie din Orăştioara de Sus, anchetat pentru patru infracţiuni de luare de mită, într-un dosar privind traficul de comori sustrase din cetăţile dacice a fost scos de sub urmărire penală, după şase luni de cercetări.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite