Zece milioane de ţigări de contrabandă au fost găsite la bordul unei nave sub pavilion bulgăresc

Zece milioane de ţigări de contrabandă au fost găsite la bordul unei nave sub pavilion bulgăresc

Ţigări de contrabandă la bordul unei nave bulgăreşti

Poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au descoperit, vineri, la bordul unei nave sub pavilion bulgăresc, aproximativ zece milioane de ţigarete de contrabandă.

În urma activităţilor de cooperare internaţională cu Poliţia Fiscală din cadrul Serviciului Fiscal de Stat din Ucraina, poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţişti de la IPJ Giurgiu şi ai Direcţiei de Poliţie Transporturi, cu sprijinul organelor de control din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor şi a reprezentanţilor Autorităţii Portuare Giurgiu, au identificat cantitatea de 1.000 de baxuri (10 milioane de ţigarete), la bordul unei nave sub pavilion bulgăresc, informează Poliţia Română.

În urma verificărilor asupra încărcăturii, poliţiştii au avut suspiciuni privind realitatea documentelor comerciale prezentate şi originalitatea ţigaretelor.

Pentru continuarea cercetărilor, nava a fost reţinută în Portul Giurgiu, urmând ca în cursul zilei de sâmbătă, 12 octombrie, întreaga cantitate de ţigări să fie ridicată.

„În cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrafacere de marcă şi prezentarea la autoritatea vamală de documente nereale, sub  supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu. Întreaga activitate a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi a luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale“, a mai informat sursa citată.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: