UPDATE Doi copii din Giurgiu, luaţi de apele râului Argeş, au murit la spital, după ce au fost recuperaţi de pompieri

UPDATE Doi copii din Giurgiu, luaţi de apele râului Argeş, au murit la spital, după ce au fost recuperaţi de pompieri

Copiii au fost resuscitaţi de medicii de pe ambulanţe. FOTO: Arhivă Adevărul

Pompierii din judeţul Giurgiu au intervenit duminică pentru salvarea a trei persoane, între care un băiat de şapte ani şi sora lui de 11 ani, care au fost luate de apele râului Argeş. Copiii au fost găsiţi, dar şi-au pierdut viaţa la spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE  Băiatul de şapte ani şi sora lui de 11 ani, recuperaţi de pompieri din râul Argeş după ce au fost luaţi de ape, au murit, duminică, la spitalul din Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, în timp ce mătuşa lor este în continuare căutată în albia râului, transmite Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Giurgiu, Cristian Şuţă, cei doi copii au fost resuscitaţi în ambulanţă, în timp ce erau transportaţi la spitalul din Bolintin Vale unde, în pofida eforturilor medicilor, au fost declaraţi morţi după aproximativ o oră.

"Este vorba de băiatul de şapte ani şi surioara lui de 11 ani, care au fost luaţi de apele râului Argeş, fiind găsiţi, apoi resuscitaţi de medicii de pe ambulanţe, dar şi de la spital. Din păcate a fost declarat decesul lor, nu au mai putut fi salvaţi. În continuare, pompierii militari o caută pe mătuşs celor doi minori, dispărută şi ea în apă", a declarat Cristian Şuţă.

Cei doi fraţi, un băiat de şapte ani şi o fată de 11 ani, dar şi mătuşa acestora au fost luaţi de apele râului Argeş duminică, incidentul având loc în comuna Grădinari, judeţul Giurgiu, în zona unei foste balastiere, unde scăldatul este interzis.

UPDATE Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, incidentul a avut loc în comuna Grădinari, judeţul Giurgiu, în zona unei foste balastiere, unde scăldatul este interzis, transmite Mediafax.

La faţa locului s-au deplasat pompierii militari de la Detaşamentul Bolintin Deal cu o barcă pneumatică şi căngi, care au început căutările celor trei persoane.

"Este vorba despre trei persoane, un băiat de şapte ani, sora lui de 11 ani şi mătuşa lor de 27 de ani. Din primele date reiese că băiatul de şapte ani ar fi intrat în apă ca să se scalde şi a fost luat de curenţii puternici, sub privirile surorii şi ale mătuşii. Ulterior, fata a sărit să îşi salveze fratele, dar a fost şi ea luată de apele râului Argeş, apoi mătuşa celor doi copii a încercat să îi salveze. Incidentul a avut loc în zona satului Tântava, comuna Grădinari, într-o zonă periculoasă în care scăldatul este interzis, iar localnicii ştiu acest lucru. Este vorba de o fostă balastieră, unde curenţii sunt puternici, apa este adâncă şi are multe capcane", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Alina Olexiuc, pentru Mediafax.

Ea a precizat că până în prezent pompierii i-au găsit pe cei doi copii în vegetaţia de pe râu, la câţiva kilometri de locul unde a avut loc incidentul, minorii fiind, la ora transmiterii acestei ştiri, resuscitaţi de medicii de pe ambulanţe, urmând să fie transportaţi la spital.

Pompierii militari de la Detanşamentul Bolintin Deal intervin în continuare pentru găsirea mătuşii celor doi fraţi.

CITIŢI ŞI:

Alte două cazuri de înec. Salvatorii îndeamnă persoanele să fie prudente şi să se scalde în locuri special amenajate

A paralizat după ce a salvat de la înec o fetiţă de 4 ani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările