Poliţist reţinut pentru luare de mită. Ceruse bani pentru a interveni în favoarea unui conducător auto rămas fără permis

Poliţist reţinut pentru luare de mită. Ceruse bani pentru a interveni în favoarea unui conducător auto rămas fără permis

Poliţistul a fost prins în flagrant când primea suma de 3.000 de lei             Foto Arhiva Adevărul

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au prins în flagrant un poliţist care lua mită 3.000 de lei pentru a ajuta o persoană să-şi recupereze permisul auto.

„Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) — Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au organizat şi au realizat, în cursul zilei de ieri, prinderea în flagrant a unui agent de poliţie, din cadrul I.P.J. Giurgiu, după ce a primit, cu titlu de mită, suma de 3.000 lei de la o persoană denunţătoare în cauză”, se arată în comunicatul DGA.

Duminică, 15 octombrie, poliţistul a constatat infracţiunea de ,,refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice de sânge”, săvârşită de către denunţător, dispunând totodată suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

A doua zi, acelaşi poliţist i-a pretins şoferului suma de 3.000 de lei, pentru a-şi „exercita influenţa, printr-un intermediar, asupra procurorului care supraveghează urmărirea penală în cauză, în vederea dispunerii unei soluţii favorabile denunţătorului şi restituirii permisului de conducere”, se mai arată în comunicat.

Încă 1.500 de lei au fost ceruţi de către poliţist în ziua următoare pentru a administra probe în cauza penală astfel încât aceasta să fie soluţionată prin clasare.

În cursul zilei de miercuri, 18 octombrie, după realizarea flagrantului, s-a dispus reţinerea suspectului pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, ulterior Tribunalul Giurgiu dispunând măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Pe aceeaşi temă:

Mită în arestul Poliţiei. O femeie i-a oferit bani unui poliţist pentru a-şi ajuta concubinul, acuzat de tentativă la omor

Prins în flagrant în timp ce încerca să sustragă materiale feroase. Suspectul, cercetat pentru furt calificat

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: