Unul dintre cele mai circulate drumuri din Galaţi, care leagă DN24 de DN25, reabilitat pentru prima dată de la Revoluţie

Unul dintre cele mai
circulate drumuri din Galaţi, care leagă DN24 de DN25, reabilitat pentru prima dată de la Revoluţie

sursa: CJG

Pentru prima dată în ultimele decenii, drumul judeţean DJ 252 a fost modernizat în totalitate, fiind vorba de 21,5 kilometri. Valoarea totală a investiţiei este de 43, 9 milioane de lei, fonduri europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

DJ 252 este unul dintre cele mai circulate drumuri judeţene, care leagă centrul şi vestul judeţului, precum şi DN25 (Galaţi -Tecuci) de DN24 (Tecuci – Tişiţa). 

În cadrul proiectului au fost realizate lucrări pe ruta Movileni - Furcenii Noi - Furcenii Vechi - Cosmeşti - Nicoreşti - Buciumeni. Totodată, au fost reabilitate peste 80 de podeţe, au fost montaţi stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice şi amenajate piste de biciclete.

„Au fost realizate, pentru prima oară în ultimele decenii, ample lucrări de reabilitare şi modernizare. Pe tronsoanele în care s-a intervenit, fundaţia drumului a fost consolidată, iar partea carosabilă a fost lărgită la 6,5 metri.

 De asemenea, au fost reabilitate podurile şi podeţele, au fost realizate sisteme de colectare a apelor pluviale şi au fost amenajate staţii pentru transportul public de persoane.În plus, pentru stratul de uzură s-a folosit o mixtură asfaltică stabilizată cu polimeri, ceea ce înseamnă o rezistenţă mai mare la variaţiile de temperatură”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

sursa:CJG

În cadrul acestei investiţii s-au realizat: peste 80 de podeţe reabilitate sau înlocuite, pod modernizat la Nicoreşti, pistă de biciclete la Nicoreşti –2,95 km, şanţuri de beton -15 km, nouă staţii pentru transportul public de persoane, marcaje rutiere şi parapeţi de protecţie, 229 de indicatoare rutiere, 20 treceri de pietoni semnalizate, precum şi 31 stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.

 
 Vă recomandăm şi:
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările