Trei cămătari din Galaţi, cercetaţi pentru şantaj după ce au fost reclamaţi de datornici

Trei cămătari din Galaţi, cercetaţi pentru şantaj după ce au fost reclamaţi de datornici

Poliţiştii au descins la domiciliile cămătarilor.

Potrivit anchetatorilor, cei trei obişnuiau să împrumute sume mari de bani în euro, pentru care cereau dobânda de 10% pe lună. Cei care nu reuşeau să plătească împrumuturile făcute prin act notarial erau ameninţaţi şi supuşi la tot felul de violenţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai mulţi gălăţeni au ajuns la Poliţie duopă ce s-au încumetat să împrumute bani de la cămătari. Neavând alte soluţii de a procura sumele necesare, de cele mai multe ori în valută, aceştia au acceptat să împrumute de la "binevoitori" sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 de euro, urmând să restituie sumele cu o dobândă lunară de 10%.

Împrumuturile aveau mască legală, ele fiind consfinţite prin acte încheiate la notar, între cei care aveau nevoie de bani şi oameni de încredere ai cămătarilor. Ulterior, aceştia din urmă primeau dreptul de a încasa banii de la interpuşi.

„Deoarece persoanele împrumutate nu puteau restitui sumele de bani la termenele stabilite, suspecţii exercitau acte de violenţă şi ameninţare asupra lor, dar şi asupra membrilor familiilor, pentru dobândirea unor sume de bani mai mari", precizează cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În urma unor percheziţii domiciliare făcute de poliţişti, doi dintre suspecţi, respectiv Dorin C., de 44 ani şi Nicolae G., de 41 ani au primit interdicţie de a părăsi localitatea. Pentru cel de-al treilea, Petru M., de 43 de ani, despre care se crede că este plecat din ţară, se lucrează la emitera uni mandat de arestare în lipsă pentru comiterea infracţiunii de şantaj.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările