Simpozion internaţional cu  invitaţi din opt ţări pe tema alimentaţiei şi a ambalării produselor cu acest specific

Simpozion
internaţional cu  invitaţi din opt ţări
pe tema alimentaţiei şi a ambalării
produselor cu acest specific

Evenimentul este organizat de Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi Foto: arhivă Adevărul

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi organizează cea de a opta ediţie a Simpozionului Internaţional Euroaliment, intitulat sugestiv „Mutatis mutandis in Food”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai amplă şi importantă manifestare ştiinţifică organizată de facultate va avea loc la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”, secţia Grădina Botanică din Galaţi, în zilele de 7 şi 8 septembrie 2017.

Continuând tradiţia începută din 2003, evenimentul reuneşte reprezentanţi ai comunităţilor academice şi economice, naţionale şi internaţionale, în vederea promovării cercetării multidisciplinare fundamentale şi aplicative cu scopul deschiderii de noi oportunităţi de colaborare.

Vor conferenţia experţi români şi internaţionali:

-Dr. Zuzana Ciesarová de la NPPC National Agriculture and Food Centre, Food Research Institute Bratislava pe tema promovării unor produse inovative cu adaos de cătină;

-Prof. Nataša Poklar Ulrih de la Universitatea din Ljubljana, Slovenia cu detalii privind sistemele necesare furnizării compuşilor bioactivi;

-Prof. Nicoleta  Stănciuc  şi Drd. ing. Decebal  Pădure de la Universitatea „Dunărea  de  Jos”  din Galaţi cu rezultatele unui studiu de caz privind ambalajele identice versus compoziţie diferită a produselor alimentare;

-Prof. Petru Alexe şi Drd. Ing. Adriana Radu de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi pe tema privind codul Quick Response (QR);

-Prof. Nastasia Belc şi Dr. Tatiana Onisei –  Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare IBA Bucureşti cu aspecte de interes pentru consumatori privind eticheta nutriţională versus menţiuni nutriţionale.

Pe 8 septembrie 2017 se va desfăşura workshop-ul Mutatis mutandis in Food, în cadrul căruia vor conferenţia reprezentanţi din mediul academic şi economic, cu scopul de a prezenta aspectele legislative privind etichetarea nutriţională şi conceptul de clean label al produselor alimentare.

Au confirmat participarea la Simpozionul Euroaliment 2017 pentru susţinerea de lucrări în plen sau poster, 37 de participanţi din străinătate, de la: NPPC National Agriculture and Food Centre, VUP Food Research Institute Bratislava din Slovacia, Universitatea Ljubljana din Slovenia, National  Research  Institute  of  Food  and  Fermentation Industries - China, Universitatea Mehmet Akif Ersoy, Universitatea Pamukkale,  Universitatea Cumhuriyet – Turcia, Ecole Nationale Superieure de Chimie de Rennes -  Franţa, University of Food Technologies, Plovdiv -  Bulgaria, Universitatea Tehnică a Moldovei, Institutul de Zoologie din cadrul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Centrul Naţional pentru Sănătate Publică din Republica Moldova.

Din România, vor participa 46 de reprezentanţi de la USAMV Cluj, USAMV Timişoara, USAMV Bucureşti, Institutul Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” Constanţa, Staţiunea de Cercetare pentru Viticultură şi Oenologie Târgu Bujor Galaţi, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare Cluj Napoca, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările