Portret/ Dănuţ Lefter este noul şef al poliţiei gălăţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dănuţ Lefter
Dănuţ Lefter

A început să lucreze ca poliţist în urmă cu 12 ani şi, de la Crimă Organizată, a ajuns direct în fruntea Inspectoratului Judeţean.

Ascensiunea profesională a lui Dănuţ Lefter a fost extrem de rapidă. A început ca subofiţer la ordine publică, unde a lucrat doar jumătate de an, iar de luna trecută, este noul şef al Inspectoratului de Poliţie.

Pentru Dănuţ Lefter, munca de la Crimă Organizată a fost cea care i-a rămas în suflet. „La Crimă Organizată ai o satisfacţie foarte mare. Finalitatea muncii este cu totul deosebită. Lucrezi cu înregistrări, filmări, filaje, flagrante. E foarte captivant şi plăcut. Am fost şi cazuri la care am lucrat sub acoperire", spune şeful poliţiei.

În cei şapte ani petrecuţi la acest departament, misiunile la care a participat l-au pus în faţa a nenumărate pericole.

„Au fost acţiuni în care am avut glonţ pe ţeavă. Au fost misiuni în care ne-am confruntat cu infractori care aveau arme. Erau pregătiţi pentru orice. Am trecut prin multe. Am făcut flagrante la cumpărări şi achiziţii de droguri. Au fost focuri de avertisment. Am găsit infractori cu cuţitul sub pernă sau cu sabia sub pat", mai spune Dănuţ Lefter.

Diferenţele dintre cele două posturi sunt enorme, din punctul de vedere al şefului poliţiei. În timp ce la Crimă Organizată fiecare avea atribuţiile sale, aici responsabilitatea s-a extins la întreaga activitate din inspectorat.

„Este diferenţă între cele două posturi. Ca ordonator de credite, trebuie să priveşti lucrurile mai de sus, mai mult din punctul de vedere al unui manager. Te confrunţi cu alte probleme aici. Acolo lucram cu 10 oameni, iar aici sunt 1.200. Diferenţa este mare sub toate aspectele. Mă bazez foarte mult şi pe cei de lângă mine, adjuncţii Daniel Miron şi Doru Geru", a adaugă noul şef al IPJ.

Întrebări şi răspunsuri

Care mai sunt satisfacţiile muncii de acum?

Satisfacţiile se schimbă. La Crimă Organizată, când destructurezi o grupare e un anume gen de reuşită. Aici o să am satisfacţii abia când va scădea criminalitatea, numărul tâlhăriilor, atunci când se va putea ieşi pe stradă fără teamă, când se vor putea face afaceri fără riscul de a fi înşelat.

Ce trebuie schimbat în cadrul poliţiei?

Din puctul meu de vedere, nu trebuie să schimb ceva. Cred că lucrurile trebuie perfecţionate. Dacă nu avem autoritate în stradă, din punctul meu de vedere, existăm degeaba. Poliţiştii trebuie să devină conştienţi de faptul că ei sunt un factor de echilibru al societăţii. Poliţistul trebuie să intervină prompt şi să ştie ce are de făcut.

Profil:

Născut: 11 august 1975, Galaţi
Studii: Academia de Poliţie Al. Ioan Cuza Bucureşti
Familie: Căsătorit, doi copii

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite