Operaţiune de salvare a trei oameni dintr-o barcă răsturnată pe lacul Brateş. Ce surpriză neplăcută au avut salvatorii

Operaţiune de salvare a trei oameni dintr-o barcă răsturnată pe lacul Brateş. Ce surpriză neplăcută au avut salvatorii

Pentru căutări a fost adus chiar şi un elicopter FOTO Arhivă Adevărul

Echipele de salvare de la ISU Galaţi, sesizate prin 112, au „periat” ore în şir lacul Brateş, cerând în acest scop şi sprijin aerian. În cele din urmă nu au reuşit să găsească nimic, motiv pentru care poliţiştii îl caută pe cel care a făcut gluma proastă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Operaţiune de salvare dramatică, pe 28 februarie, pe lacul Brateş, o întindere de apă de câteva mii de hectare aflată în apropiere de oraşul Galaţi.

Echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, asistate aerian de un elicopter trimis de la Tulcea, au fost trimise să caute, ca urmare a unui apel primit pe 112, trei oameni a căror barcă s-ar fi răsturnat de lac.

După câteva ore de căutare, răstimp în care salvatorii au „periat” la milimetru lacul (acesta are o adâncime mică, de maximum doi metri, iar luciul de apă este liber, fără stuf), misiunea a fost abandonată, concluzia că incidentul raportat nu există.

„Pompierii s-au deplasat în zonă, au început căutările dar nu s-a găsit nimic, iar pe numărul de pe care se  sunase la 112 nu mai răspundea nimeni. S-a cerut şi sprijin aerian, un elicopter de la baza Tulcea. În cele din urmă căutările s-au oprit şi s-a ajuns la concluzia că a fost o alarmă falsă”, a precizat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi. 

Pompierii au sesizat poliţiştii pentru a se afla cine a sunat la 112. Persoana respectivă riscă o amendă foarte mare şi să fie obligată să suporte costurile cu operaţiunea de salvare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările