O tânără gravidă din Ucraina, care a stat ascunsă în subsolul maternităţii din Nikolaev, a născut la Galaţi

O tânără gravidă din Ucraina, care a stat ascunsă în
subsolul maternităţii din Nikolaev, a născut la Galaţi

sursa: Maternitatea Buna Vestire Galaţi

O tânără gravidă din Ucraina, care a stat ascunsă în subsolul maternităţii din Nikolaev, a născut la Galaţi o fetiţă, perfect sănătoasă, pe care o va boteza Olivia.

Natalia Sokolova, o tânără gravidă în vârstă de 27 de ani, din Nikolaev-Ucriana, a născut la Maternitatea Buna Vestire din Galaţi. Potrivit medicilor, naşterea a decurs bine, prin operaţie cezariană. Natalia are o fetiţă de 3,200 kg, pe care o va boteza Olivia. 

Până să ajungă la Galaţi, tânăra a fost nevoită să stea ascunsă în subsolul maternităţii din Nikolaev. A reuşit să plece din calea bombardamentelor cu soţul, soacra şi fiul de şapte ani.

La Maternitatea Buna Vestire din Galaţi, tânăra mamă s-a simţit în siguranţă.

„Este a doua naştere de acest fel în spitalul nostru. Am mai avut o mamă, tot din Ucraina, care a născut o fetiţă de 3.700 kg. Până acum au fost 16 paciente refugiate, 10 în ambulatoriu, mai multe consultate în camera de gardă. Acordăm asistenţă medicală pentru toate pacientele care se adresează spitalului nostru, în ambulatoriu, în urgenţă, fără discriminare. 

Cadrele medicale au fost ajutate la traduceri de o studentă la stomatologie, din Republica Moldova. Ea studiază la Galaţi şi ştie limba ucraineană”, a declarat pentru „Adevărul“ dr. Costinela Georgescu, director Maternitatea Buna Vestire din Galaţi.

Vă mai recomandăm: 

Profesoară din Ucraina, fugită din calea războiului: „Am închis casa şi am lăsat tot în mâna Domnului” 


Bloc de locuinţe pentru cazarea refugiaţilor care ajung în Galaţi. Primar: „Ajutăm, suntem solidari!“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările