NESIMŢIRE Oraşul e în nămeţi, dar firma de salubritate a Primăriei curăţă de zăpadă terenul de antrenament al Oţelului!

NESIMŢIRE Oraşul e în nămeţi, dar firma de salubritate a Primăriei curăţă de zăpadă terenul de antrenament al Oţelului!

Deszăpezire la Oţelul, cu angajaţii Primăriei

Angajaţii firmei publice Ecosal SA Galaţi au fost mobilizaţi pentru a face locul lună. În acelaşi timp, însă, în Galaţi sunt în continuare mormane de zăpadă necurăţate, care încurcă circulaţia maşinilor şi pietonilor, spre nemulţumirea plătitorilor de impozite şi taxe.

Totul a pornit de la sesizarea unui cititor al cotidianul „Adevărul", care ne-a atras atenţia că angajaţii firmei publice de salubritate muncesc de zor pentru a curăţa de zăpadă stadionul Oţelul şi terenurile de antrenament din apropiere.

„Este scandalos! Oraşul este plin de nămeţi, iar oamenii Primăriei, plătiţi din impozitele şi taxele plătite de noi, curăţă de zăpadă o bază de sport a unui club privat! Nesimţire la superlativ!", ne-a spus, revoltat, cititorul.

Informaţia s-a confirmat

Deşi părea o „intoxicare", informaţia s-a dovedit, în cele din urmă, adevărată. După cum puteţi vedea din fotografiile alăturate acestui articol, zeci de angajaţi ai Ecosal SA au fost mobilizaţi la stadionul Oţelul care, iată, a devenit din nou (după incidentul trenul groazei) mai important decât restul lumii.

Directorul companiei publice Ecosal SA, Ion Ionescu, ne-a confirmat şi el că se lucrează la deszăpezirea bazei sportive Oţelul. „Da. Lucrăm acolo. Am primit o comandă şi urmează să încasăm contravaloarea prestaţiei", ne-a declarat Ionescu.

Faptul că Oţelul îşi deszăpeşte baza sportivă este un lucru normal. Că a apelat la o firmă specializată, iarăşi este în regulă. Nemulţumirea gălăţenilor cu care am vorbit pe această temă a fost stârnită însă de faptul că firma publică ce are în responsabilitate SPAŢIILE PUBLICE (nu cele private) este angrenată în această poveste .


Vocea străzii

Iată câteva opinii strânse în cursul unui mic sondaj de stradă.

Au terminat de deszăpezit trotuarele, intersecţiile, parcurile? E haos în oraş, iar ei merg la o firmă privată să dea zăpada... Ruşine!", ne-a declarat Ionela Bodea (32 ani).

Dintre toate firmele de deszăpezire din oraş au găsit-o tocmai pe cea publică. De ce nu au apleat un privat, că sunt. De fapt e o învârteală. Eu nu cred că or să plătească. Aş vrea să fie făcută publică factura", ne-a spus şi Marin Gheonea (64 ani).

„Pe Bălcescu nu s-au deranjat să cureţe. Pe Română şi pe Sfântul Spiridon e mlaştină. Dar ei au timp de fotbalişti. Este groaznic ce se petrece în oraşul nostru", a declarat Nicoleta Chiosea (42 ani).

E OK că se curăţă stadionul de zăpadă. Dar să se facă pe banii clubului, nu pe banii noştri", spune Mirela Oprea (33 ani).

Cum? Au dus măturătorii să deszăpezească la Oţelul? Păi, ăştia de club nu au şi ei angajaţi? Dar galeria ce face? Nu mi se pare normal să laşi oraşul baltă pentru o echipă de fotbal. Ce, Marius Stan când vinde câte un jucător împarte banii cu noi? Sau ne dă voie la meci gratis? Mi-e scârbă!", a spus şi Adrian Dobre (27 ani).

"Situaţia asta, cu trimiterea angajaţilor de la salubritate la Oţelul, e ca şi cum poliţiştii din Galaţi ar pleca mâine să fie bodyguarzi la un club de noapte, lăsând de izbelişte oraşul. Este sfidător!", ne-a declarat Ovidiu Popa (58 ani).

Să fie făcut public decontul lucrării!

După cum observaţi, plătitorii de impozite şi taxe sunt destul de nemulţumiţi de faptul că firma publică Ecosal a abandonat treburile oraşului (în fapt, obiectul de activitate pentru care a fost înfiinţată şi EXISTĂ) pentru a se ocupa de afaceri private. Plătite sau nu, aceste prestaţii la stadionul Oţelul nu erau mai importante decât curăţarea de zăpadă a spaţiilor publice din oraş.

Mai mult decât atât, aşteptăm cu viu interes ca primarul Dumitru Nicolae şi Consiliul local să oblige societatea Ecosal SA să facă publice devizul de lucrări şi actele care să ateste suma încasată pentru prestaţia de la stadionul aparţinând clubului PRIVAT Oţelul Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: