Imaginea tragediei din spitalele româneşti. Pacienţi conectaţi la tuburi de oxigen, înghesuiţi într-un container

Imaginea tragediei din spitalele româneşti. Pacienţi conectaţi
la tuburi de oxigen, înghesuiţi într-un container

Pacienţi COVId conectaţi la tuburi de oxigen, sursa: CM

O imagine înfricoşătoare a fost surprinsă într-un container-izolator, amplasat în curtea Spitalului de Urgenţă Galaţi. Se observă cum mai mulţi pacienţi COVID-19, în stare gravă, sunt contectaţi la tuburile de oxigen. Cei mai mulţi dintre ei nu sunt vaccinaţi, spun medicii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţia este tot mai critică în spitalele din Galaţi din cauza numărului mare de pacienţi COVD-19, aflaţi în stare gravă. Nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă, iar numărul de decese este tot mai mare. În ultimele 48 de ore, 26 de pacienţi au murit, dintre care 16 în izolator. Din păcate, niciunul dintre pacienţii decedaţi nu era vaccinat.  

 În plus, medicii se confruntă cu un nou focar de coronavirus, al patrulea de la începutul valului patru al pandemiei. Nouă pacienţi din Secţia Ortopedie au fost testaţi pozitiv. De asemenea, un medic şi două asistente din aceeaşi secţie au fost infectaţi cu SARS-CoV-2. Aceştia erau vaccinaţi anti COVID. 
 
Spitalele sunt sufocate, iar personalul medical abia mai face faţă. În plus, ambulanţele lucrează la foc continuu, numărul solicitărilor fiind extrem de mare. 

„Este groaznic. Suntem într-o situaţie de asediu, de dezastru. La ora actuală avem mai mult decât dublul cazurilor obişnuite. Nu ne-am confruntat niciodată cu o situaţie aşa dramatică. Spitalele sunt pline, nu mai există locuri la Serviciul de Urgenţă nici măcar pe scaune, oxigenul este din ce în ce mai dificil de achiziţionat, pentru că este un consum foarte mare”, spune dr Mihai Polinschi.

   Vă recomandăm şi:

Medic: OMS a intrat în panică, văzând cerbicia dacilor liberi, de la vlădică la opincă. Clocim o tulpină autohtonă

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările