Drama bătrânei care a rămas pe drumuri în urma unui incendiu: „Nu mai am nici măcar un pat unde să-mi aştept sfârşitul“

Drama bătrânei care a rămas pe drumuri în urma unui incendiu: „Nu mai am nici
măcar un pat unde să-mi aştept sfârşitul“

Sursa: Facebook Biserica Sf. Gheorghe Frumusita

O bătrână de 85 de ani a rămas pe drumuri, după ce casa în care locuia a ars într-un incendiu. Impresionaţi de suferinţa femeii, preotul şi oamenii din sat s-au mobilizat şi au început să strângă bani şi materiale de construcţii pentru a ridica o casă.

Mobilizare exemplară după ce o bătrână de 85 de ani a rămas fără casă în urma unui incendiu. Tragedia s-a produs duminică, 21 februarie, în satul Frumuşiţa din judeţul Galaţi. Modesta casă, locul unde femeia îşi trăia bătrâneţile, a luat foc, nemaiputând fi salvat nimic.

Doar o minune a făcut ca, în acel moment, bătrâna să nu se afle în interiorul locuinţei. Impresionat de drama femeii, preotul a început o campanie de strângere de fonduri. De altfel, părintele paroh de la Biserica Sf. Gheorhghe Frumuşiţa este cel care a făcut cunoscut cazul bătrânei. 

„Sunt situaţii care ne lasă fără cuvinte, sunt poveşti de viaţă care ne marchează profund şi oameni care trăiesc suferinţe de neimaginat. Astăzi doresc să vă împărtăşesc necazul unei bătrâne de 85 de ani. Tacu Ileana, din satul Frumuşiţa, căreia, în cursul zilei de ieri, i-a ars toată agoniseala de-o viaţă, agoniseală adunată într-o cămăruţă de 10 metri pătraţi, locul pe care dumneaei îl numea CASĂ, unde îşi trăia bătrâneţile, fără să deranjeze şi fără să ceară de la nimeni nimic”, a scris preotul din sat, pe Facebook.

Sursa: Facebook / Biserica Sf. Gheorghe Frumuşiţa

Flăcările ar fi pornit de la un scurtcircuit, instalaţia electrică fiind foarte veche. Şi mai grav este că în casă se afla o butelie care a explodat. Totul a ars. Cu lacrimi în ochi, bătrâna spune că nu-şi doreşte decât un pat unde să-şi aştepte sfârşitul. 

„Iubiţii mei, este foarte greu să fii singur când treci prin necazuri. Necazul, atunci când este împărtăşit, devine pe jumătate necaz, aşa cum bucuria când este împărtăşită, este de două ori mai mare. Tanti Ileana, cu lacrimi în ochi, mi-a împărtăşit necazul dumneaei, spunându-mi: <Părinte, la 85 de ani nu mai am nimic, nici măcar un pat unde să-mi aştept sfârşitul>. Tanti Ileana nu îndrăzneşte să-şi dorească o casă (cu una-două camere, poate cu o bucătărie şi o baie- aşa cum fiecare om ar trebui să trăiască), ci şi-ar dori o cămăruţă (cu o sobă şi un pat-exact cum a fost cea care a ars), unde să-şi trăiască bătrâneţile, cât Dumnezeu va mai rândui s-o ţină pe acest pământ”, a povestit părintele paroh. 

   

Oamenii din sat nu au rămas indiferenţi şi au sărit în ajutorul bătrânei, fiecare contribuind în măsura posibilităţilor. Este nevoie, de asemenea, de muncitori care să ajute fizic la ridicarea căsuţei. 

„Până în momentul de faţă, s-a strâns suma de 3.100 lei, bani cu care vom plăti o parte din materialele necesare construirii noii locuinţe. O parte din materiale au ajuns deja (unele donate, altele plătite), urmând ca, în cursul zilei de mâine, să mai procurăm din materialele necesare primei etape a construcţiei: fundaţia etc”, a anunţat preotul. 

Sursa: Facebook/Biserica Sf. Gheorghe Frumuşiţa

Vă recomandăm şi: 

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările