Cumplit mod de a-şi curma suferinţa provocată de o boală incurabilă. Cum s-a sinucis o bătrână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Septuagenara a provocat incendiul dându-şi foc la hainele de pe ea FOTO Adevărul.ro
Septuagenara a provocat incendiul dându-şi foc la hainele de pe ea FOTO Adevărul.ro

O bătrână în etate de 71 de ani, care suferea de o boală aflată în stadiu terminal, a recurs la un gest extrem pentru a-şi curma viaţa

O septuagenară din localitatea Pângaraţi, judeţul Neamţ, a recurs la un gest extrem pentru a încheia socotelile cu viaţa, menaiputând îndura suferinţa cauzată de o boală incurabilă, o formă de cancer aflată în stadiu terminal. A sfârşit carbonizată într-un incendiu provocat chiar de ea.

Tragedia a avut loc în seara ultimei zile a săptămânii trecute, când bătrâna şi-a dat foc la hainele de pe ea, pentru acest lucru utilizând o lumânare. La neverosimilul incident a asistat şi o altă persoană care se afla în aceeaşi cameră a locuinţei, dar nu a putut interveni.

Se pare că îmbrăcămintea victimei era dintr-un material textil, iar flăcările au transformat-o extrem de repede într-o torţă vie, extinzându-se apoi la materiale combustibile din încăpere. Până au fost alertaţi vecinii, care au reuşit să stingă incendiul, a trecut ceva timp, astfel că pentru bătrână nu s-a mai putut face nimic. 

Au fost solicitate şi cadrele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava Neamţ, apelul pentru ajutor fiind dat la numărul unic de urgenţă 112, înregistrat în dispecerat în jurul orei 19, precizându-se de la bun început că o persoană a decedat într-o cameră cuprinsă de flăcări. La locul indicat s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ, cu o autospecială pentru intervenţie, pentru a stabili cauza incendiului, dar a intervenit şi un echipaj de la Ambulanţa Neamţ, în ideea că se mai putea face ceva pentru septuagenară. 

„Ajunse la locul solicitării, forţele de intervenţie au găsit trupul carbonizat al unei femei de aproximativ 71 de ani. Incendiul s-a manifestat într-o cameră, la nivelul unui pat, în care se afla o persoană. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spaţii închise (lumânare)“, a transmis ISU Neamţ. 

Atac de panică la vedera flăcărilor 

Un alt incendiu, de această dată cauzat de coşul de fum, a avut loc la o locuinţă din comuna Tazlău, nedoritul incident petrecându-se pe data de 21 februarie 2021, în jurul orei 20:45. La locul solicitării s-au deplasat tot militarii din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, la misiune participând şi voluntarii civili de la serviciul comunei. 

Când militarii au ajuns la locul indicat de apelant, incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei bucătărie de vară, cu gospodărească cu bunurile materiale aflate în interior - obiecte de mobilier, aragaz, materiale textile şi s-au deteriorat opt metri pătraţi dintr-un perete al locuinţei. A fost salvată casa care se afla la o distanţă de aproximativ doi metri de acaretul la care s-a produs incendiul şi un adăpost pentru animale în care erau depozitate plante furajere. 

„Proprietara locuinţei în vîrstă de 66 de ani a suferit atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD la locul evenimentului, dar a refuzat transportul la o unitate spitalicească pentru a fi efectuate investigaţii suplimentare“, conform unui comunicat al ISU Neamţ, pompierii concluzionând că incendiul a fost provocat de coşul de fum deteriorat. Cel mai violent incendiu de la finalul săptămânii trecute s-a petrecut în noaptea de 19/20 februarie, la Agapia, fiind grav afectat un service auto. Intervenţia a fost dificilă din cauza materialelor uşor combustibile în interiorul a două construcţii. 

A ars o hală construită din lemn pe structura metalică pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi, două autoturisme din interior, scule şi utilaje, deteriorându-se acoperişul altei hale pe circa 150 mp şi piese auto. Pompierii au transmis că a fost salvată o locuinţă din vecinătatea construcţiei la care s-a produs incendiul, scurtcircuitul electric fiind cauza probabilă de producere.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Individul care a aruncat în aer camera unde era şi fiul, dorind să-l ucidă pentru a se răzbuna pe soţie, a fost arestat

Au sfidat muntele, erau să moară. „Au crezut că sunt poveşti din lumea pitorească a salvatorilor montani“

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite