„DA poveştilor, NU tabletelor!” Protest inedit pentru spectacolul de teatru „Tinereţe fără bătrâneţe”

„DA poveştilor, NU tabletelor!” Protest inedit pentru spectacolul de teatru „Tinereţe fără bătrâneţe”

FOTO Arhivă Adevărul

În plus faţă de promovarea spectacolului, demersul micilor actori din „Tinereţe fără bătrâneţe” îşi propune să atragă atenţia asupra faptului că lectura este mult mai folositoare în dezvoltarea personalităţii copiilor decât socializarea virtuală şi jocurile on-line.

Cu o carte în mână şi costumaţi în personaje-animale, micii actori gălăţeni vor milita joi seară, la Librăria Donaris din Galaţi, pentru lectură şi teatru, în locul timpului petrecut pe tabletă sau calculator.

Ei vor spune „DA poveştilor, NU tabletelor!” şi îi invită la Librăria Donaris, joi, 14 februarie, de la ora 17,00, pe cât mai mulţi copii din Galaţi iubitori ai poveştilor şi ai teatrului. Prin acest protest inedit, micii actori în devenire doresc să atragă atenţia asupra spectacolului „Tinereţe fără bătrâneţe”, adaptat după cunoscuta poveste a lui Petre Ispirescu, şi în care vor juca şi ei o scenă, alături de actori profesionişti.

Astfel, invitaţia de a spune NU timpului excesiv în faţa ecranelor este şi o invitaţie la spectacolul de teatru „Tinereţe fără bătrâneţe”, de miercuri 20 februarie (ora 18,30 – Casa de Cultură a Sindicatelor), pus în scenă de Teatrul Muzical „Şapte” din Galaţi. Cei care vor achiziţiona cărţi şi rechizite în această perioadă de la Librăria Donaris pot câştiga şi o invitaţie la acest spectacol.

„Toţi părinţii îşi doresc pentru copiii lor tot ce e mai bun şi cu siguranţă ştiu că un timp de calitate petrecut cu ei nu este în faţa tabletelor. Tocmai de acea îi aşteptăm să redeschidă cartea de poveşti şi să (re)descopere în familie, la spectacolul „Tinereţe fără bătrâneţe”, aventurile lui Făt-Frumos. Vor vedea că încercările eroului din basme îi vor ajuta pe copii să găsească motivaţia, curajul, încrederea în sine şi perseverenţa. Cel puţin acesta e mesajul transmis de spectacolul nostru”, declară Isabela Oancea de la Teatrul Muzical „Şapte”, cea care semnează adaptarea şi regia artistică.

Din repertoriul Teatrului Muzical „Şapte” – Teatrul de Copii pentru Copii fac parte mai multe adaptări după poveşti sau povestiri cunoscute: „Amintiri din Copilărie”, „Cartea Junglei”, „Frozen”, „D-l Goe”, „Alice în Ţara minunilor”, „Mary Poppins”, „Peter Pan”, „Făt-Frumos din Lacrimă”, „Nunta gâzelor”, „Dumbrava minunată”, „Ivan Turbincă”, „Harap-Alb”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: