Concurs de pictură cu ciocolată şi expoziţie de statui dulci la Galaţi. Vedeta expoziţiei: un înger de 130 de kilograme

Concurs de pictură cu ciocolată şi expoziţie de statui dulci la Galaţi. Vedeta expoziţiei: un înger de 130 de kilograme

Câteva dintre statuile din ciocolată ce vor fi expuse la Galaţi FOTO Arhiva Adevărul

Evenimentul se va desfăşura sâmbătă, 3 martie 2018, la Shopping City Galaţi, care găzduieşte între 1 şi 8 martie şi o expoziţie de statuete din ciocolată, dar şi o serie de ateliere interactive foarte interesante. Accesul vizitatorilor la evenimente este gratuit.

Timp de câteva zile, în debutul lunii martie, Shopping City Galaţi devine paradisul iubitorilor de ciocolată. Între 1 şi 8 martie, complexul comercial găzduieşte o expoziţie cu statuete din ciocolată, dar şi alte activităţi tematice pentru vizitatorii centrului comercial, printre care degustări de ciocolată, ateliere interactive, un colţ de desen cu ciocolată special amenajat pentru cei mici şi un kiosk cu bunătăţi dulci, gata de cumpărat pentru acasă.

În cadrul evenimentului, opt replici ale pieselor clasice de artă vor fi expuse în centrul comercial, toate fiind realizate integral din ciocolată, cu o compoziţie de 54% cacao. Astfel, amatorii de artă dulce vor putea admira statuete reprezentative de aproximativ 1,6 metri înălţime pentru zeiţele greceşti Venus de Milo, Hera, Eros şi Afrodita. Printre operele de artă expuse în centrul comercial se numără şi un înger, dar şi alte statui sculptate în ciocolată, fiecare dintre acestea cântărind până la 130 de kilograme.

Vizitatorii centrului comercial pot descoperi potenţialul artistic al ciocolatei şi prin intermediul activităţilor creative organizate în centrul comercial. Pasionaţii de artă sunt invitaţi la ateliere interactive de pictură, iar copiii îşi pot antrena abilităţile de desen cu ciocolată în colţul amenajat special pentru ei în Shopping City Galaţi. 

Printre oportunităţile de divertisment din cadrul evenimentului se numără şi o degustare de ciocolată, potrivită pentru cei pofticioşi, dar şi un kiosk de unde vizitatorii mall-ului îşi pot cumpăra bunătăţi dulci pentru acasă.

Un eveniment foarte interesant va avea loc pe 3 martie, de la ora 16,00, în zona scărilor rulante de la amintitul complex comercial, atunci când şapte studenţi de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi se vor întrece într-un inedit concurs de pictură în ciocolată. Printre concurenţi se numără şi o studentă din Turcia, venită la Galaţi cu o bursă Erasmus. 

Cu acelaşi prilej, studenţii vor încerca să creeze un mărţişor dulce inedit, ale cărui secrete sunt ţinute, cel puţin deocamdată, ascunse.

Accesul vizitatorilor la eveniment este gratuit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: