Capul unei reţele de contrabandă, săltat de procurori. Mai avea pe stoc peste 5.000 de pachete de ţigări

Capul unei reţele de contrabandă, săltat de procurori. Mai avea pe stoc peste 5.000 de pachete de ţigări

Ţigări de contrbandă confiscate FOTO Arhiva Adevărul

Bărbatul de 62 de ani a fost reţinut pe bază de mandat şi va fi propus pentru arestare preventivă. Este suspectat că în ultimele luni a adus în România, ilegal, zeci de mii de pachete de ţigări.

Câteva mii de pachete de ţigări au fost ridicate în urma unor descinderi-fulger ale poliţiştilor în două locaţii din Galaţi. Vizat de ancheta penală este un bărbat în vârstă de 62 de ani, despre care existau informaţii că în ultimele şase luni s-a ocupat intens de aducerea în ţară, colectarea şi vânzarea ţigărilor de peste Prut la preţuri mult mai mici decât cele practicate în comerţul legal cu tutun.

Se bănuieşte că gălăţeanul a traficat între 50.000 şi 100.000 de pachete de ţigări, însă cantitatea găsită rămasă în stoc este mai mică deoarece cea mai mare parte a mărfii a fost deja distribuită.

De altfel, în urma descinderilor care au avut loc în două apartamente din Galaţi, unde anchetatorii de la Poliţia Transporturi bănuiau că erau depozitate ţigări ce încă nu fuseseră plasate pe piaţa neagră, au fost găsite numai 5.000 de pachete de ţigări de diferite mărci, purtând timbre de acciză de Republica Moldova şi aduse ilegal în România.

Bărbatul suspectat de contrabandă a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Judecătoriei Galaţi cu propunere de arestare preventivă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: