Biciclişti adolescenţi răniţi în accidente de circulaţie. Evenimentele s-au produs din cauza vitezei

Biciclişti adolescenţi răniţi în accidente de circulaţie. Evenimentele s-au produs din cauza vitezei

FOTO Arhiva Adevărul

În urma coliziunilor dintre vehiculele pe două roţi şi diferite obstacole, trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Ştiri pe aceeaşi temă

Weekendul tocmai încheiat a fost marcat de două accidente destul de grave în care au fost implicaţi biciclişti adolescenţi. Numitorul comun al incidentelor a fost viteza mare a celor care circulau pe două roţi, dublată de neatenţia acestora în trafic, pe fondul necunoaşterii regulilor de circulaţie şi a principiilor cinetice.

Pe 22 iulie 2017, la ora 21.12, un tânăr  de 17 de ani din comuna Nicoreşti, a intrat în coliziune violentă cu balustrada unui pod, iar în urma acestui incident a rezultat rănirea lui şi a unui copil de 13 ani pe care îl transporta pe bicicletă. Evenimentul s-a produs pe un drum public în pantă, între localităţile Piscul Corbului şi Costa Lupei, iar poliţiştii au stabilit că tânărul mergea cu o viteză foarte mare, motiv pentru care nu a mai putut lua o curbă, izbindu-se de balustradă.

Adolescentul a fost testat cu aparatul Drager, fiind înregistrată valoarea de 0.11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Atât el, cât şi copilul de 13 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, fără a fi nevoie de internare.

Pe 23 iulie 2017, ora 11.30, accident asemănător la Cuza Vodă. Un tânăr  de 17 de ani, în timp ce de deplasa cu o bicicletă pe raza comune, nu a respectat semnificaţia indicatorului „STOP” şi a pătruns cu viteză într-o intersecţie.

Rezultatul a fost că a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 38 de ani. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea gravă a biciclistului, care a necesitat internarea.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările