Autorităţile de la Galaţi au activat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Cursurile şcolare ar putea fi suspendate

Autorităţile de la Galaţi au activat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Cursurile şcolare ar putea fi suspendate

FOTO Arhiva Adevărul

Vremea severă afectează şi judeţul Galaţi, pentru următoarea perioadă fiind emise două avertizări: Cod galben de ninsori viscolite, valabil în intervalul 26 februarie, ora 04.00 – 27 februarie, ora 20.00, şi Cod portocaliu de ger, valabil în intervalul 26 februarie, ora 03.00 – 1 martie, ora 10.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în această dimineaţă în şedinţă extraordinară şi a decis măsurile necesar a fi aplicate în următoarele ore. 

Astfel, începând din această seară, de la ora 22.00, se va activa Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor la nivelul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Direcţia de Sănătate Publică va lua măsuri pentru ca persoanele care erau planificate la dializă şi gravidele la termen să ajungă în unităţile spitaliceşti înainte de debutul fenomenelor periculoase. 

Inspectoratul Şcolar Judeţean va analiza punctual şi va decide, împreună cu primarii, suspendarea cursurilor în şcoli, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, acolo unde situaţia o impune. Informaţii în acest sens vor fi furnizate în dimineaţa zilei de luni, 26 februarie.

S-a dispus, de asemenea, suplimentarea numărului echipelor de intervenţie în vederea remedierii cu maximă operativitate a avariilor apărute la reţelele de furnizare a utilităţilor publice către populaţie (electricitate, gaze, apă, încălzire), iar Sucursala Regională Căi Ferate Galaţi va verifica sistemele de încălzire la toate garniturile de tren pentru transport călători, înaite de plecarea în cursă.  

În calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a dispus atenţie sporită la nivelul tuturor Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, prioritare fiind identificarea persoanelor fără adăpost şi transportarea lor în centrele de cazare temporară special amenajate, precum şi monitorizarea persoanelor vârstnice care locuiesc singure. Se vor intensifica în acest sens şi patrulările echipajelor de poliţie, jandarmerie şi poliţie locală.

„Pe durata avertizărilor, se recomandă limitarea, pe cât posibil, a deplasărilor în spaţii deschise şi expunerea prelungită la frig. Deplasarea în afara localităţilor de domiciliu se va face numai cu maşini echipate corespunzător, cu informarea prealabilă asupra stării drumului care urmează a fi parcurs şi cu respectarea indicaţiilor echipajelor de poliţie”, a transmis Prefectura Galaţi.  

citeste totul despre: