Arhiepiscopul Dunării de Jos le cere credincioşilor să asculte de sfatul medicilor şi să se vaccineze

Arhiepiscopul Dunării de Jos le cere credincioşilor să asculte de sfatul medicilor şi să se vaccineze

ÎPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, sursa: Arhivă Personală/Facebook

Într-o postare pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, Înalpreasfinţitul Casian transmite credincioşilor un mesaj provaccinare pentru se apăra de SARS-COV 2 şi a stopa pandemia: „Procuraţi tot ce spun medicii pentru a apăra orice persoană de acest virus nemilos”, afirmă arhiepiscopul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos le cere credincioşilor să ţină cont de sfatul medicilor şi să procure tot ce spun aceştia pentru a se apăra de acest „virus nemilos”.

„Să ne uităm mai curând la metodele de terapie sufletească şi trupească. Haideţi să unim din nou rugăciunea cu filantropia! Procuraţi tot ce spun medicii pentru a apăra orice persoană de acest virus nemilos. Avem experienţa de anul trecut. Haideţi să biruim cu Dumnezeu, cu sfatul medicului şi cu mai multă grijă la noi înşine” scrie ÎPS Casian într-o postare de pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei. 

Arhiepiscopul Dunării de Jos este unul dintre puţinii lideri ai bisericii ortodoxe care a mai avut mesaje pro vaccinare. În luna ianuarie, Înaltpreasfinţitul i-a îndemnat pe oameni „să lase interpretările şi compoziţiile chimice ale vaccinului”, sugerându-le, totodată, să aibă încredere în medici. 

„Lăsaţi, fraţilor, interpretările, compoziţiile chimice ale vaccinului, că tot e la modă văd, şi ocupaţi-vă de compoziţia duhovnicească a omului. Lăsaţi medicii să ne spună, că ei au studiat 6, 10, 20, 50 de ani trupul omenesc. Ştiu mai bine medicii ce este vaccinul. Şi de vreme ce ei se vaccinează, nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte. Nu am auzit medic care să scoată moarte. Medicul e făcut să scoată viaţă, preotul e făcut  viaţă veşnică din noi. Acesta este Iisus Hristos, care nu ne lasă să murim în această pandemie. Şi le-a dat înţelepciune medicilor şi oamenilor să ieşim cât mai repede din izolare”, a transmis ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

50 de copii nevoiaşi din Galaţi, „înfiaţi” de Parohia „Sf. Antonie cel Mare”. Ei primesc zilnic, acasă, cele necesare 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările