41 de afgani şi un egiptean, plasaţi în carantină la Galaţi după ce au călătorit cu o persoană infectată cu coronavirus

41 de afgani şi un egiptean, plasaţi în carantină la
Galaţi după ce au călătorit cu o persoană infectată cu coronavirus

Foto: arhivă Adevărul

Cei 42 de imigranţi au fost transferaţi cu un autobuz de la Timişoara, iar ulterior s-a descoperit că o persoană care a călătorit în acelaşi mijloc de transport a fost confirmată cu COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi a aprobat, în şedinţa din 24 noiembrie, cazarea a 42 de persoane (41 de afgani şi un egiptean) din cadrul Centrului Regional de Proceduri şi Cazare Imigranţi Galaţi în două centre de carantină instituţionalizate.

Conform deciziei CJSU, Primăria municipiului Galaţi va face demersurile necesare pentru asigurarea cazării şi hranei persoanelor carantinate. 

”Cele 42 de persoane au fost transferate cu un autobuz de la Timişoara la Centrul Regional de Cazare Imigranţi Galaţi, fiind contacţi direcţi cu o persoană care a călătorit în acelaşi mijloc de transport, confirmată pozitiv la Sars-Cov-2”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Persoana diagnosticată cu COVID-19 este internată în spital, iar Centrul Regional de Cazare Imigranţi Galaţi a luat măsurile necesare pentru dezinfecţia terminală a spaţiului în care au fost cazate cele 42 de persoane.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Un fotograf român, proiect inedit cu refugiaţi: portrete cu imigranţi în locul unor nobili europeni precum Regina Maria a României FOTO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările