Vrancea se apropie de cifra 100 în cazul persoanelor infectate cu Covid-19. În judeţ virusul a provocat două decese

Vrancea se apropie de cifra 100 în cazul persoanelor infectate cu Covid-19. În judeţ virusul a provocat două decese

Creşte numărul îmbolnăvirilor în Vrancea

Până pe 8 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 528 au fost declarate vindecate şi externate.

Ştiri pe aceeaşi temă

O nouă statistică a Grupului de Comunicare Strategică indică faptul că judeţul Vrancea are înregistrate 90 de cazuri de persoane infectate cu Covid 19, în creştere cu 11 faţă de ziua de marţi. Totodată, în judeţ au murit două persoane din cauza virusului, o femeie de 49 de ani şi o alta de 83 de ani. 

Totodată, în judeţul  Vrancea, în data de 8 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 2.326 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 394 persoane, din care 18 în carantină la domiciliu, deoarece în momentul inregistrării nu existau spaţii disponibile. La aceştia, pe toată durata carantinării, IPJ şi IJJ organizează în comun dispozitive specifice pentru verificare. După cum se observă, situaţia este într-o scădere.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 25.556 de persoane. Alte 89.976 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 47.207 de teste. 

În cadrul acţiunilor desfăşurate de structurile MAI, în Vrancea au fost verificate în ultimele 24 de ore 1.643 de persoane, privind modul în care este respectată măsura autoizolării. De asemenea, în urma acţiunilor întreprinse de poliţişti, jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vrancea, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale, cu sprijinul forţelor militare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale- Garnizoana Focşani, au fost aplicate 197 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 287.700 lei, persoanelor care nu au respectat dispoziţiile Ordonanţelor Militare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: