VIDEO Primul pas spre demararea unei noi construcţii la Colegiul Naţional “Unirea”. “Visul nostru este să avem o clădire cu toate laboratoarele”

VIDEO Primul pas spre demararea unei noi construcţii la Colegiul Naţional “Unirea”. “Visul nostru este să avem o clădire cu toate laboratoarele”

Aşa va arăta noua construcţie a Centrului de Ştiinţe Aplicate

Semnarea contractului pentru studiul de fezabilitate s-a făcut în prezenţa ministrului Educaţiei Naţionale, Monica Anisie şi a ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Anisie, a participat miercuri, la Focşani, la semnarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru viitorul Centru de Ştiinţe Aplicate de la Colegiul Naţional “Unirea”, o investiţie care va fi realizată de Compania Naţională de Investiţii.

Este vorba despre un vis mai vechi al conducerii prestigiosului liceu din Focşani, de a construi o clădire care să includă toate laboratoarele şi cluburile unde elevii îşi urmează pasiunile, bineînţeles cu toate dotările de rigoare.

“Toată lumea vorbeşte că şcoala românească este bazată pe foarte multă teorie şi când ies din şcoală elevii nu ştiu să facă nişte chestii aplicate ale cunoştinţelor teoretice pe care le-au învăţat. De aici a venit şi ideea pentru care suntem astăzi aici. De exemplu, toate laboratoarele din şcoala noastră sunt cam 90% dotate, în afară de cel de informatică, dinainte de Revoluţie. Este evident că nu poţi să faci lucruri noi cu ustensile vechi”, a spus Cornel Noană, directorul Colegiului Naţional “Unirea”.

Potrivit acestuia, ideea a fost îmbrăţişată de ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, fost elev al colegiului, care a venit cu soluţia ca investiţia să fie finanţată prin Compania Naţională de Investiţii.

Din primele informaţii, valoarea construcţiei este estimată între patru şi cinci milioane de euro, lucru care va fi cunoscut mai bine după finalizarea studiului de fezabilitate al cărui contract s-a semnat miercuri. Terenul pe care se va construi Centrul de Ştiinţe Aplicate se află în spaţiul colegiului, pe partea de vest, pe locul unde au funcţionat în trecut atelierele şcolare.

Ministrul Educaţie Naţionale a aflat cu această ocazie că alte 18 proiecte similare, depuse de unităţile de învăţământ din Focşani la Compania Naţională de Investiţii, vor fi finanţate cu bani de la bugetul naţional pentru construcţii şi reabilitări.

Monica Anisie, care a fost întâmpinată în timpul vizitei de la Colegiul Unirea de componenţii echipelor de robotică, s-a adresat şi profesorilor, dar şi elevilor care au fost prezenţi la eveniment

“Copiii îţi doresc să revină în spaţiul şcolii, noi profesorii ne dorim să fim alături de ei. Împreună, putem face din acest an şcolar altfel să fie unul de succes, în care să avem şi performanţe, dar în acelaşi timp să rămânem şi sănătoşi, să fim în siguranţă şi să facem şcoală aşa cum ştim noi mai bine”, a ţinut să menţioneze ministrul Monica Anisie.

Vă mai recomandăm:

FOTO Premieră educaţională la Focşani. O cunoscută universitate din Japonia caută viitori studenţi la Colegiul Naţional "Unirea"

Colegiul Naţional "Unirea" din Focşani, reprezentat în forul de conducere al Alianţei Colegiilor Centenare din România

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările