Colegiul Naţional "Unirea" din Focşani, reprezentat în forul de conducere al Alianţei Colegiilor Centenare din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Noană este directorul Colegiului Unirea
Cornel Noană este directorul Colegiului Unirea

În perioada 5-7 octombrie s-au desfăşurat la Iaşi Zilele Alianţei Colegiilor Centenare din România, manifestare la care au fost prezenţi reprezentanţi a peste 45 de colegii din România, membre ale organizaţiei.

Începută ca o tentativă de a aduna sub aceleaşi stindard elevii, părinţii şi profesorii unor licee de renume din ţară, cu peste 100 de ani de activitate şi intrate în istoria mai veche sau mai recentă prin absolvenţii lor de marcă, Alianţa Colegiilor Centenare a ajuns într-un moment aniversar: 10 ani de existenţă marcaţi de creşterea numărului de membri (acum 63), cât şi de implicare în tot ceea ce înseamnă educaţie.

De altfel ACC a fost cooptată în Consiliul Consultativ al MEN, a fost singura reprezentantă a învăţământului preuniversitar în Grupul de lucru al Academiei Române de stabilire a “Strategiei de dezvoltare a României în următorii 20 de ani”, precum şi în Grupul de lucru “România educată” constituit de către Administraţia Prezidenţială a României.

În toată această perioadă ne-am asumat tradiţia şi performanţa, neîncetând să îndrăznim a ne propune mai multe.

Desfăşurate în mai multe locaţii (Primăria Iaşi, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional Iaşi), Zilele ACC au fost marcate de prezentarea proiectului “Colegii centenare la ceas aniversar”, precum şi de iniţierea unor noi activităţi, prima dintre ele în judeţul Vrancea, asupra căreia vom reveni cu detalii.

Nu au lipsit nici alegerile pentru Consiliul Director al Alianţei, al cărei preşedinte a fost desemnat domnul George Cazacu, de la Colegiul Naţional “Sf. Sava” din Bucureşti. Tot în acest for de conducere este reprezentat şi Colegiul Naţional “Unirea” din Focşani, cu rolul de coordonator activităţilor din zona de Nord-Est.

Desfăşurată Sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale, Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române, activitatea Alianţei Colegiilor Centenare va fi mereu aşezată în slujba idealurilor naţionale!

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite