Râul Putna, în zona de munte, va fi populat cu păstrăvi. Proiectul este finanţat de Ambasada Franţei

Râul Putna, în zona de munte, va fi populat cu păstrăvi. Proiectul este finanţat de Ambasada Franţei

Apele de munte vor fi populate cu păstrăvi

Ambasada Franţei în Romania şi Institutul Francez au anunţat lista asociaţilor şi ONG-urilor selectate în urma apelului la proiecte „Consolidarea societăţii civile româneşti”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ambasada Franţei în România a decis să finanţeze un proiect interesant, care se va implementa de către Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB), îin parteneriat cu Romsilva - Parcul Natural Putna Vrancea.

Proiectul se numeşte „PUTNA - un râu, un parc natural, o echipă şi o comunitate” şi a fost depus în cadrul apelului de proiecte 2019. Astfel, apele de munte vor fi repopulate cu păstrăvi.

“Consolidarea societăţii civile româneşti si printre activităţile propuse sunt amenajarea unei topliţe în vederea reproducerii puietului de păstrăv (avelini), în vederea repopulării a apelor de munte din Parcul Natural Putna Vrancea si reducerea presiunii exercitate de speciile ihtiofage asupra fermelor piscicole prin refacerea naturală a populaţiilor de peşte sălbatic din râurile de munte, prin activităţi de repopulare”, se arată într-un comunicat al ACDB.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: