Prima instituţie publică din Vrancea care renunţă la o sumă din buget pentru pandemia Covid-19. De unde se iau banii

Prima instituţie publică din Vrancea care renunţă la o sumă din buget pentru pandemia Covid-19. De unde se iau banii

Direcţia de Cultură Vrancea FOTO: DCV

Solicitarea a fost făcută de forul tutelar, iar banii au fost luaţi de la servicii care nu sunt neapărat urgente, mai ales în această perioadă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea este prima instituţie din Vrancea care a anunţat public că renunţă la o parte din buget pentru rezolvarea altor probleme ugente cauzate de epidemia de coronavirus.

Decizia a fost luată la solicitarea Ministerului Culturii, iar suma disponibilizată din buget este de 12.500 de lei, o sumă mică, pentru că aşa este tratată cultura de către conducătorii acestei ţări, dar dincolo de orice este un gest care ar trebui urmat şi de alte instituţii mult mai bogate.

La această sumă ar urma să se adauge încă 210.000 lei, bani prevăzuţi pentru reabilitarea sediului instituţiei.

"Au fost eliminate sau diminuate astfel cheltuielile Direcţiei Judeţene pentru Cultură Vrancea în anul 2020 pentru carburant, materiale, servicii cu caracter funcţional, alte cheltuieli. Sumele disponibilizate sunt destinate redirecţionării pentru finanţarea cheltuielilor urgenţe generate de evoluţia situaţiei epidemiologice cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2. Totodată, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea a solicitat Ministerului Culturii identificarea căilor legale pentru utilizarea în acelaşi scop a sumei de  210.201,61 lei reprezentând veniturile proprii ale Direcţiei Judeţene pentru Cultură Vrancea din anii precedenţi. Aceste venituri erau destinate întreţinerii şi reabilitării sediului instituţiei, monument istoric ”Casa dr. Saideman”, cod LMI VN-II-m-B-06482, aflat într-o stare de degradare avansată", arată Direcţia de Cultură Vrancea.

Bugetul diminuat al Direcţiei Judeţeană pentru Cultură Vrancea va trebui să acopere cheltuielile de întreţinere şi funcţionare în anul 2020, precum şi cele destinate activităţii curente, realizării inspecţiilor privind starea de conservare a monumentelor istorice şi a bunurilor culturale clasate din judeţul Vrancea, a controlului, constatării şi sancţionării contravenţiilor la regimul de protejare a patrimoniului cultural, a activităţilor de punere în valoare a patrimoniului cultural etc.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: