Ordonanţa 114 schimbă indicatorii economici la toate investiţiile din Focşani. Costul lucrărilor creşte substanţial

Ordonanţa 114 schimbă indicatorii economici la toate investiţiile din Focşani. Costul lucrărilor creşte substanţial

Lucrările de investiţii au valori mai mari

Preţul manoperei va fi actualizat cu un procentul diferenţei dintre vechiul salariu minim orar, care a fost de 11,45 lei/oră versus 17,928 lei/oră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Creşterea salariului de bază minim brut în construcţii, la 3.000 de lei pe lună, schimbă toţi indicatorii tehnico economici la investiţiile aflate în derulare.

Consilierii locali din Focşani vor aproba săptămâna aceasta, într-o şedinţă extraordinară, modificarea sumelor alocate pentru construirea de locuri de joacă, reabilitări şcoli, monumente şi alte investiţii.

Cu alte cuvinte, preţul manoperei va fi actualizat cu un procentul diferenţei dintre vechiul salariu minim orar, care a fost de 11,45 lei/oră versus 17,928 lei/oră.

"În perioada ianuarie 2019-31 decembrie 2019, salariul de bază minim brut pe ţară garantat se stabileşte în bani, fără a include alte sporuri şi alte adaosuri, la suma de 3.000 de lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167,333 de ore pe lună, reprezentând 17,928 de lei/oră. Valoarea manoperei se actualizează doar pentru acoperirea salariului minim. Astfel, pentru documentaţiile tehnico-economice în curs de execuţie se impune prin aplicarea prevederilor legale actualizarea costurilor pentru lucrări şi implicit a comisioanelor către Inspecţia de Stat în Construcţii şi Casa Socială a Constructorului, comisioane raportate la cuantumul lucrărilor de construcţii şi montaj existente", se arată în raportul prezentat de Primăria Focşani consilierilor locali.

Astfel, doar în cazul lucrărilor la Monumentul Unirii, aflat în reabilitarea, valoarea lucrărilor creşte cu 68.250 lei, ceea ce înseamnă este 10% din valoarea totală de execuţie.

Indicatorii vor fi actualizaţi şi în cazul lucrărilor privind extinderea Şcolii Nr. 3, dar absolut la orice investiţie care vizează activităţi în zona construcţiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările