Cum a reuşit o şoferiţă să ia despăgubiri importante de la o primărie care n-a curăţat strada de polei

Cum a reuşit o şoferiţă să ia despăgubiri importante de la o primărie care n-a curăţat strada de polei

Gheţuşul de pe străzi face probleme şoferilor FOTO Ştefan Borcea

Alţi doi posesori de autoturisme au câştigat despăgubiri de la municipalitatea din Focşani după ce autoturismele personale le-au fost distruse de copaci care s-au prăbuşit peste ele. Societatea răspunzătoare de incidente aparţine Primăriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Focşani a plătit anul trecut, în luna decembrie, despăgubiri de peste 30.000 de lei unor localnici care au avut de pătimit din cauza lipsei de reacţie a instituţiilor care ar trebui să-şi facă datoria faţă de cetăţean.

Într-un prim caz, o firmă de asigurare s-a îndreptat împotriva Primăriei Focşani şi Direcţiei de Dezvoltare Servicii Publice, serviciu subordonat municipalităţii, solicitând şi obţinând despăgubiri de 13.791 de lei, după un proces în instanţă.

Totul s-a întâmplat ca urmare a faptului că o şoferiţă şi-a avariat autoturismul după ce a intrat cu maşina într-o groapă nesemnalizată de pe strada Mărăşeşti, în zona Autogării, în timp ce se împrăştia material antiderapant. La accident au contribuit ambii factori, după cum au stabilit experţii desemnaţi de  instanţă să verifice: atât nesemnalizarea gropii, cât şi poleiul care nu fusese combătut la vreme de către cei responsabili.

Femeia şi-a primit despăgubiri de la asigurator, iar acesta s-a îndreptat împotriva administraţiei locale, cu succes. Cazul reprezintă şi un model de urmat de către alţi şoferi care şi-au stricat maşinile în gropile din oraş.

Printr-o altă sentinţă civilă din anul 2018, pronunţată de Judecătoria Focşani, instanţa a dispus obligarea Consiliului Local şi Direcţiei de Dezvoltare Servicii Publice la plata în solidar a sumei de 7.125 de lei, despăgubiri şi dobânzi, tot pentru avarierea unei maşini, după ce un copac s-a prăbuşit peste ea. 

Tot în solidar, Primăria Focşani şi Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice au fost obligate la plata sumei de 10.377 lei, după un alt proces de daune ca urmare a prăbuşirii unui copac peste alt autoturism.

Sumele plătite de municipalitate către persoanele care au avut de suferit din cauză că cineva nu şi-a făcut treaba sunt imputate acum de auditorii Camerei de Conturi Vrancea, care consideră că în toate aceste cazuri de mai sus nu au fost întreprinse demersuri pentru identificarea celor răspunzători de producerea pagubei şi recuperării acesteia, adică chiar societatea Primăriei, Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice.

Vă mai recomandăm:

Coşmar pe străzile din Focşani. Pietonii îşi rup picioarele pe gheaţă, iar maşinile abia răzbesc în trafic

Poleiul ucide: Accident soldat cu trei morţi pe E 85, între Buzău şi Urziceni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările