Acuzaţii grave în Consiliul Local Focşani. Primarul vrea să facă reclamaţie la Consiliul Superior al Magistraturii

Acuzaţii grave în Consiliul Local Focşani. Primarul vrea să facă reclamaţie la Consiliul Superior al Magistraturii

Misăilă şi Bîrsan au avut o nouă contră în Consiliul Local

Totul a plecat de la un proiect de hotărâre privind alocarea unor sume din bani din fondul de rezervă begetară aflat la dispoziţia Consiliului Local.

Ştiri pe aceeaşi temă


Şedinţa extraordinară de marţi a Consiliului Local Focşani a înregistrat o nouă dispută politică între primarul PSD Cristi Misăilă şi alesul UNPR Costel Bîrsan.

De această dată, mărul discordiei a fost proiectul privind repartizarea unor sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Local către Clubul Sportiv Municipal Focşani 2007, pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii a Stadionul Milcovul din Sud.

Este vorba despre o sumă de 95.950 de lei, bani necesari pentru igienizarea vestiarelor, grupurilor sanitare şi a altor spaţii folosite de fotbaliştii care activează în Liga a III-a. Stadionul se află în prezent transferat la Compania Naţională de Investiţii, pentru modernizare, dar edilii spun că până la demararea lucrărilor este nevoie de aceste reparaţii, întrucât spaţiul arată insalubru.

Alesul Coste Bîrsan, singurul care s-a abţinut de la vot, a spus că problemele de la stadion se ştiau demult şi nu era nevoie de această alocare acum.

"Fondul de rezervă bugetar se utilizează pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în cursul exerciţiului bugetar pentru înlăturarea efectelor unor calamităţi naturale, precum şi pentru acordarea unor ajutoare către alte unităţi administrativ teritoriale. Nu cred că se încadrează aici aceşti bani. Nu cred că este ok ceea ce s-a întâmplat la acest proiect. Eu zic că aceste lucrări se puteau prevedea de la începutul anului. Este o găselniţă de ultim moment, hai să mai facem şi noi un bănuţ, hai să mai facem o inginerie. Mă abţin la acest proiect", a spus Bîrsan.

Afirmaţiile consilierului Bîrsan l-au răscolit pe primarul Cristi Misăilă, care a simţit nevoia să-l atace "la familie" pe ales, aluzie că soţia acestuia este prim-procuror al Parchetului Vrancea.

"Domnule consilier, sunt nişte acuzaţii foarte grave. (n.a. Bîrsan spune că le susţine). Le susţineţi că le susţineţi în familie. O să discutăm, când voi face reclamaţie la CSM pentru ce se întâmplă în justiţia din România. Dorm liniştit pe pernă acasă. Nu facem nicio inginerie. De obicei hoţii strigă hoţii", a sus în cuvântul său Misăilă.

Trimiterea la familia lui Bîrsan are probabil legătură cu o întâmplare recentă din justiţie, care îi vizează atât pe consiliera locală PNL Ana Maria Dimitriu, cât şi pe edilul Crsiti Misăilă. Se ştie că liberala a făcut plângere la Parchet împotriva primarului, pe care îl acuză de hărţuire în legătură cu controalele dispuse de acesta în cartierul ANL, plângere clasată iniţial de procurorul de caz. Pe 29 iunie însă, primul-procuror Victoria Bîrsan, în calitate de procuror ierarhic superior, a considerat că dosarul de urmărire penală trebuie redeschis, infirmând astfel soluţia procurorului de caz, astfel că primarul Misăilă va fi nevoit să dea cu subsemnatul la Parchet în această speţă.

Pe acelaşi subiect, al alocării de sume către igienizarea bazei sportive Milcovul, liberalul Alin Dobre a cerut să facă o "inginerie financiară" şi în privinţa tribunelor arenei de tenis, unde se desfăşoară în aceste zile Turneul Vrancea Trophy la tenis feminin. Primarul a spus că municipalitatea a dat bani pentru premii şi că baza sportivă aparţine Ministerului Tineretului şi Sportului, dar că nu poate face mai mult. Îi spunem prmarului Misăilăcă  nici stadionul pentru care tocmai s-au aprobat bani de la buget pentru igienizare nu se află în administrarea Primăriei Focşan, şi totuşi a făcut acest gest.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: