Tocăniţa în straturi, reţeta dietetică pe care ar trebui să o gătim periodic. Nu are pic de ulei şi este un deliciu

Tocăniţa în straturi, reţeta dietetică pe care ar trebui să o gătim periodic. Nu are pic de ulei şi este un deliciu

Este vorba de o reţetă pregătită doar din legume coapte. Atunci când vremea nu ne permite, putem folosi cu încredere şi un grill pentru aragaz. Rezultatul este la fel de fabulos. Tocăniţa are şi un aspect deosebit, întrucât toate legumele vor fi aşezate în straturi.

Tocăniţa în straturi conţine o bogăţie de vitamine, dar şi de arome deosebite. Iată cum o puteţi prepara.
 
Ingrediente
 
3-4 vinete
3-4 dovlecei
3 ardei kapia 
3 cepe
4 roşii mari
2 ardei iuţi (opţional)
o căpăţână usturoi
5 cartofi medii
sare
piper
pătrunjel
 
Mai întâi aşezăm pe grătar (grill) ardeii şi vinetele. Când s-au copt, le dăm deoparte. Tăiem cartofii şi dovleceii rondele (felii mai groase) şi îi punem şi pe ei pe grătar alături de ceapa tăiată pe jumătate, roşiile întregi şi căţeii de usturoi. Între timp, decojim ardeii şi vinetele.  
 
După ce toate legumele s-au copt, trecem la aşezarea lor în tavă. Fără să punem strop de ulei, aşezăm un strat de cartofi, unul de roşii tăiate felii sau sferturi, după preferinţă, aşezăm şi vinetele fâşii, aruncăm câţiva căţei de usturoi şi câteva rondele de ceapă şi continuăm în aceeaşi ordine până când terminăm toate legumele. Important este să terminăm straturile tot cu un rând de cartofi. Sarea şi piperul se pun după gustul fiecăruia. Deasupra turnăm un pahar cu vin alb şi unul cu apă caldă, astfel încât compoziţia să fie acoperită. Introducem tava la cuptor şi o lăsăm la foc mic 30-40 de minute. La final, presărăm deasupra pătrunjel proaspăt tocat.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: